Ligacupen i England:

United sikret sin niende ligacupfinale tross tap

Så ut til å redde uavgjort. Så dukket Niasse opp.

NÆRE: Oumar Niasse sørget for at Hull gikk opp til 2-1. Det holdt likevel ikke til ligacupfinale. Foto: NTB Scanpix
NÆRE: Oumar Niasse sørget for at Hull gikk opp til 2-1. Det holdt likevel ikke til ligacupfinale. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Hull - Manchester United 2-1 (1-0). 2-3 sammenlagt

(Dagbladet): Manchester United slet med å få ballen i mål i det første oppgjøret mot Hull tidligere denne måneden. De rødkledde stakk av med seieren til slutt, etter et offsidemål og Fellaini-heading i sluttminuttene, da Markus Henriksen forlot banen i smerter.

Selv om de ikke overbeviste mot Hull i det første møtet, var det ventet at bortelaget ville være hakket sterkere og sikre ligacupfinale i dag.

Men da Marcos Rojo dro i drakta til Harry Maguire 37 minutter ut i kampen, var situasjonen brått snudd på hodet.

- Billig

Dommer Jonathan Moss fulgte med inne i feltet, og blåste straffe. Verken Rojo eller noen av de andre United-spillerne forsto hvorfor, men måtte uansett se Tom Huddlestones forsøk fra krittmerket gå i mål.

- Jeg synes det var billig fra dommer Moss sitt hjørne, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim. Dog var han litt mer enig med dommeren i pausen etter å ha sett situasjonen et par ganger til, men mente likevel at Maguire «ønsket å legge seg ned».

Manchester United brukte tid på å finne nettmaskene, men kunne endelig juble for utlikning etter 66 minutter.

Da var det Paul Pogba som fikk en dårlig Hull-klarering rett i beina, og kunne sette 1-1-scoringa. Det så ut til at han der skulle sikre Uniteds niende ligacupfinale, men da David Meyler lå helt på offsidegrensa fem minutter før slutt, sto bortelaget sjokkerte igjen på banen.

Meyler sendte ballen videre til Oumar Niasse. På nydelig vis banket han ballen inn bak en sjanseløs David de Gea, som fortvilet så på dommerne og mente det var offside.

Det var langt fra over, og Hull jaget et siste mål og håpet å få sin aller første ligacupfinale. Slik gikk det ikke. Men United gikk likevel på sitt første tap siden 3. november.

God Hull-start

Hjemmelaget presset på, og hadde store ønsker om å gjøre Jose Mourinhos 54-årsdag til et mareritt. Allerede etter ti minutter fikk Hull en god mulighet på frispark, da Phil Jones stoppet Oumar Niasse på ulovlig vis like utenfor 16-meteren.

Frisparket fra Sam Clucas var knallhardt, men David de Gea fikk bokset bort ballen.

Manchester United på sin side hadde ikke den beste starten. Det så også farlig ut etter 26 minutter, da bortelaget gikk rett i offside-fella.

Niasse fyrte til, men de Gea-refleksene reddet de hvitkledde for andre gang på drøye kvarteret.

- Svakt

Også i andreomgang var det mye som skjedde, i tillegg til målene.

Zlatan forsøkte seg på et skudd da han kom så å si alene sammen med Michael Dawson, men klarte ikke styre ballen inn i mål og David Marshall slo ballen til hjørnespark.

- Et svakt avslutningsforsøk av Zlatan sa Eurosports Kenneth Fredheim.

Også United ropte på straffe i andreomgangen, da Chris Smalling ble revet ned. Både dommeren og Fredheim mente det ikke var et alternativ, og bortelaget måtte pent ta til takke med et hjørnespark isteden.

Tolv minutter før slutt forsøkte Niasse seg på et skudd. Tverrliggeren ble stående og riste lenge da ballen smalt knallhardt i den, og uheldigvis for Hull var det ingen som fikk en god nok mulighet på returen.

Hjemmelaget leverte en god innsats, og var svært nære en ligacupfinale. Dessverre ble Adama Diomande og hans menn for svake.

PS: Diomande spilte 70 minutter. Omar Elabdellaoui satt på benken hele kampen.