Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-sjef tar oppgjør

Manchester United-direktør Ed Woodward tar et oppgjør med dem som tror at ledelsen blander seg inn i sportslige vurderinger. Han omtaler det som en «myte» og en «fornærmelse».

OPPGJØR: United-sjef Ed Woodward tar et oppgjør med dem som tror at ledelsen overstyrer Solskjær og staben hans. Foto: Paul Currie / REX / NTB Scanpix
OPPGJØR: United-sjef Ed Woodward tar et oppgjør med dem som tror at ledelsen overstyrer Solskjær og staben hans. Foto: Paul Currie / REX / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at Manchester United har brukt hele 8,5 milliarder kroner siden Sir Alex Ferguson ga seg, befinner de seg på en skuffende 12. plass i Premier League.

Nå tar Woodward et oppgjør med dem som tror at han og andre ukvalifiserte personer i ledelsen blander seg inn i de sportslige vurderingene.

- Det som er viktig, er at vi aldri vil la det kommersielle prioriteres foran det sportslige. Det er en myte at vi lar personer uten fotballforståelse ta sportslige avgjørelser. Og jeg mener at det er en fornærmelse mot de briljante folkene som jobber med det fotballfaglige i denne klubben.

- Mange av dem har hatt samme rolle i klubben i over ti år. Noen av speiderne våre har jobbet for oss i over 25 år, sier Woodward, ifølge The Telegraph.

Erkjenner ineffektivitet

Woodward erkjenner at klubbens rekrutteringsprosess ikke var effektiv da Ferguson dro.

- Vi har ekspandert vår rekrutteringsavdeling over de siste åra. Og nå mener vi at avdelingen fungerer på en effektiv og produktiv måte. Spilleranbefalinger og avgjørelser tas av avdelingen sammen med manageren og hans stab. Ikke av ledelsen, sier han ifølge The Guardian.

Klubbdirektøren er veldig fornøyd med sommerens overgangsvindu.

- Sommerens endringer har resultert i et veldig ungt lag. Men også et lag med et spillermateriale og en kultur som gir oss grunnmuren til å bygge videre og utvikle oss. Oles visjon stemmer overens med våre tre hovedmål: Å vinne trofeer, å spille angripende fotball og å gi unggutta sjansen.

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er alt annet enn fornøyd med underlaget Manchester United spiller på torsdag kveld. Video/reporter: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Støtter Solskjær

Det har stormet rundt Solskjær denne sesongen. Som følge av svake resultater har ryktene om at klubben ser seg om etter en erstatter begynt å svirre.

Det lar ikke Woodward påvirke seg av, som uttrykker sin fulle og hele støtte til nordmannen.

- I midten av forrige sesong, etter at Solskjær ankom, føles mest relevant for hva vi ønsker å oppnå, og hvordan vi ønsker å være. Vi så et lag som spilte rask og flytende fotball, som tydelig representerte stilen og filosofien som manageren ønsker seg, sier Woodward, ifølge BBC.

Woodward antyder at klubben har slitt med disiplin før Solskjær ankom Old Trafford.

- Ole har også brakt disiplin tilbake i et miljø som kan ha manglet det de siste åra. Han bygger et lag som respekterer klubbens historie, hvor spillerne jobber hardt og respekterer sine lagkamerater. Ingen er større enn klubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media