Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-sjefen langet ut etter stortapet: - Patetisk å spørre om det

Syrlig van Gaal.

- VIL ALLTID VÆRE STØRRE: United-sjef Louis van Gaal (i midten) uttalte syrlig at Manchester United alltid vil være en større klubb enn Tottenham etter å ha tapt 3-0 på White Hart Lane i går ettermiddag. Foto: Huw Evans / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
- VIL ALLTID VÆRE STØRRE: United-sjef Louis van Gaal (i midten) uttalte syrlig at Manchester United alltid vil være en større klubb enn Tottenham etter å ha tapt 3-0 på White Hart Lane i går ettermiddag. Foto: Huw Evans / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Louis van Gaals Manchester United fikk seg en skikkelig fotballeksjon i Nord-London i går ettermiddag, da det ble 0-3-tap for titteljagende Tottenham.

United var best den første halvdelen av første omgang, men resten - og spesielt seks minutter etter pause da alle målene kom - handlet om Tottenham.

Klasseforskjellen mellom de to lagene ble etterhvert akkurat så tydelig som Tottenhams forsprang på 12 poeng i serien tilsier.

Dele Alli, Toby Alderweireld og Erik Lamela scoret i tur og orden for nord-londonerne.

Takket nei Tottenhams framgang denne sesongen under Mauricio Pochettino er en av årets store fotballsnakkiser. Det paradoksale med tanke på gårsdagens match er at nettopp Louis van Gaal kunne blitt Tottenham-manager sommeren 2014.

Men han takket nei, fordi han heller ville ta over Manchester United.

Etter å ha sett laget sitt bli overkjørt i går fikk nederlenderen spørsmål om den beslutningen. Svaret var av det syrlige slaget.

- Jeg hadde lyst til å skrive under for Tottenham Hotspur. Daniel Levy vet det. Men utfordringen var - og kommer alltid til å være - større i United, sier han, ifølge Sky Sports.

64-åringen var heller ikke nådig mot journalisten som tok opp temaet etter 3-0-kampen.

- Det er synd for Tottenham, men Manchester United vil alltid være en større klubb. Jeg synes det er patetisk at du spør om det siden de akkurat har vunnet 3-0. Det er lett å bli fristet til å stille spørsmålet, men greit for meg - kos deg, du, sa nederlenderen.

5. plass Tottenham er fortsatt sju poeng bak Leicester når fem kamper gjenstår, og må mest sannsynlig belage seg på å bare nesten hente lagets første serietittel siden 1961.

Spurs-sjef Mauricio Pochettino nekter imidlertid å gi opp.

- Jeg tror det er riktig at vi sendte en beskjed til Leicester (med denne seieren). Vi er fortsatt her, klare til å kjempe videre. Hvis de feiler, så må vi være klare til å ta muligheten og redusere forspranget. Vi må fortsette å ha trua, sier han, ifølge Telegraph.

United på sin side, har mer enn nok med å sikre en Champions League-plass. Etter gårsdagens tap ligger de røde på 5. plass, fire poeng bak byrival City.

Van Gaal har imidlertid ingen planer om å gi opp.

- Nei, jeg gir ikke opp. Alle kan tape mot alle, så vi er fortsatt med i kampen. Når det er sagt, når du taper en kamp havner du bakpå, og det gjør det vanskeligere, sier han.

Roser Spurs Han tror imidlertid ikke måten gårsdagens tap kom på spiller noen rolle.

- Jeg tror ikke det betyr noe. Jeg synes Tottenham er et fantastisk lag, og det sa jeg før kampen også.

- Fram til det første målet deres synes jeg vi spilte bra. Vi skapte en stor målsjanse også, så du kan ikke si at måten vi tapte på er så negativ.

• United møter formsterke West Ham borte til omkamp i FA-cupens kvartfinale førstkommende onsdag. Tottenhams neste match kommer borte mot Stoke mandag om en uke.

LONDON-JUBEL: Tottenhams unge mannskap kjørte fullstendig over United i løpet av en seksminuttersperiode i gårsdagens kamp. Londonerne vant til slutt 3-0. Her jubler Jan Vertonghen (f.v.), Toby Alderweireld, Eric Dier og Harry Kane for scoring. Foto: AP / Matt Dunham / NTB Scanpix
LONDON-JUBEL: Tottenhams unge mannskap kjørte fullstendig over United i løpet av en seksminuttersperiode i gårsdagens kamp. Londonerne vant til slutt 3-0. Her jubler Jan Vertonghen (f.v.), Toby Alderweireld, Eric Dier og Harry Kane for scoring. Foto: AP / Matt Dunham / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!