United skal spille som Barca på Old Trafford

Og spanjolene vil være mer kyniske.

(Dagbladet.no) Barcelona - Manchester United 0-0. Cristiano Ronaldo hadde kampens største sjanse i går kveld, men straffen hans etter tre minutter gikk utenfor krysset.

Bortsett fra dette maktet ikke engelskmennene skape mye og de gikk av banen med bare ett skudd på mål.

Samtidig tettet de bra igjen bakover, og selv om Barcelona hadde ballen «hele tida», klarte heller ikke katalanerne komme til mange nok storsjanser. Nå håper Sir Alex Ferguson at det er hans gutter som styrer spillet og har ballen på Old Trafford om ei snau uke.

- Du er nødt til å beundre måten deres å spille på. De klarer alltid å ha en ekstra mann på midtbanen, uansett hva du gjør. Derfor vil de alltid ha ballen mye på hjemmebane. Nå må vi snu på dette og sørge for at det blir motsatt på Old Trafford, sier han ifølge klubbens hjemmeside.

Stolt av spillerne

De røde djevlene ville gjerne hatt med seg et bortemål hjem til Manchester, men bortsett fra straffen - og et Michael Carrick-skudd i nettveggen - var det lite som tydet på at de skulle får det i går.

Etter straffemissen til Ronaldo håpet Barcelona-spillerne at dette var deres dag, og de vartet opp med småspill, kjappe bevegelser og tekniske perler. Men dette skjedde stort sett fram til Uniteds 16-meter. Der var det som regel stopp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var en veldig profesjonell gjennomføring av oss. Konsentrasjonen vår på egen banehalvdel var veldig god og selv om de styrte spillet kom de ikke til mange sjanser, sier Ferguson.

ALLE FORNØYD: Begge lagene var sånn passe fornøyd etter Camp Nou-oppgjøret i går kveld. Foto: AFP
ALLE FORNØYD: Begge lagene var sånn passe fornøyd etter Camp Nou-oppgjøret i går kveld. Foto: AFP Vis mer

Skotten øynet en drømmestart da sesongens store spiller i Europa la ballen ned på krittmerket, etter en klar hands i feltet. I stedet fikk vi se en sjelden straffemiss fra vanligvis så iskalde Ronaldo.

- Han var litt uheldig og kanskje muligheten kom litt for tidlig i kampen. Det var skuffende, men likevel - han var nok en gang strålende for oss, sier sjefen.

- Våre mål teller dobbelt

Cristiano Ronaldo selv sier at han var trygg på å sette straffen, selv om han valgte bort favoritthjørnet sitt. Nå lover han imidlertid revansje på Old Trafford.

- Jeg kommer til å score i Manchester, sier portugiseren.

Katalanerne har også stor tro på at de skal score i England. De er skuffet over at det ikke ble seier på hjemmebane, men vel så viktig som det er det å holde nullen på hjemmebane i internasjonal fotball.

- 0-0 er faktisk ikke så veldig dårlig for oss, for våre scoringer på Old Trafford vil telle dobbelt. Det blir en helt annen kamp, som vil bli mer åpen - noe som vil gi oss mer rom vi kan utnytte, sier Samuel Eto\'o til Marca.

- Det var en intens kamp. Vi var heldige som ikke fikk en scoring i mot oss på den straffen, men vi slo tilbake og spilte en god kamp. Dette er fortsatt helt åpent, sier Barcelona-trener Frank Rijkaard til Sky Sports.

United skal spille som Barca på Old Trafford

Og når Ferguson nå varsler at de vil spiller mer som Barca, sier Eto\'o at de nok kanskje kommer til å spille litt annerledes enn vanlig.

- Jeg vet at vi kan score der. Nå drar vi over for å vinne kampen, det er mye viktigere enn å spille fint og ikke få noe igjen for det, sier kameruneren.

UNITED FORSVARTE SEG: Andres Iniesta sendes på en liten luftetur av Michael Carrick.
KAN BLI EN KOSTBAR MISS: Cristiano Ronaldo skjøt et straffespark utenfor stengene. Den missen kan bli kostbar, om ikke Manchester United vinner på Old Trafford neste uke.
VIL HA VIKTIGE BORTEMÅL: Samuel Eti\'o gleder seg over at scoringene deres på Old Trafford vil telle dobbelt.