United skylder dobbelt så mye som Liverpool

Nye gjeldstall ryster United-fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er bare noen dager siden Forbes Magazine presenterte Manchester United som verdens mest verdifulle klubb, med en antatt verdi på drøye ni millarder kroner.

Men til tross for en eventyrlig omsetning viser regnskapet blodrøde tall.

Tall som The Guardian presenterer i dag gir Malcolm Glazer-skeptikerne vann på mølla. Selskapet Red Football, som Glazer opprettet i forbindelse med oppkjøpet av United i 2005, sto 30. juni 2007 alene oppført med ei gjeld på over 6,8 milliarder kroner. Det er i særklasse mest i England.

Men det blir verre: Når alle kreditorer tas med i regnestykket, bankene inkludert, kommer den samlede gjelden opp i svimlende 7 864 616 000 kroner - altså nærmere åtte milliarder.

Det inkluderer rundt 576 millioner kroner United fortsatt skylder for spillerkjøp.

Til sammenligning har Liverpool, med de utskjelte eierne Tom Hicks og George Gillett i spissen, en samlet gjeld på ca. 3,6 milliarder kroner. Tallene for Arsenal ligger på rundt 3,1 milliarder.

Avhengig av sportslig suksess

Forrige sesong vant Manchester United ligagull, kom til semifinalen i Champions League og til finalen i FA-cupen. Til tross for den sportslige suksessen, og en omsetning på 2,1 milliarder kroner, endte United nesten 600 millioner kroner i minus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer