United slår Chelsea på papiret

Gigantmøte i ettermiddag. Slik vurderes lagene - spiller for spiller!

• Direkte klokka 17: Manchester United - Chelsea

(Dagbladet.no): I ettermiddag braker Manchester United og Chelsea sammen i årets hittil største kamp i Premier League. Chelsea har en forbløffende god statistikk mot United - ingen lag i Premier League har kapret flere poeng på Old Trafford enn London-laget.

Canal Plus-kommentator Kenneth Fredheim har likevel vanskelig for å forestille seg Chelsea-seier denne gangen.

- Jeg tror ikke United taper. Det kommer til å bli veldig tett og tøft, og jeg er overbevist om at det blir få mål. Jeg tror på 1-1- eller 1-0, sier Fredheim.

Slik vurderer han de to lagene opp mot hverandre ut i fra forventet lagoppstilling, spiller for spiller, basert på formutvikling og kapasitet. Det endte med seier til United - med aller minste margin.

Edwin van der Sar vs. Carlo Cudicini

- Van der Sar er bunnsolid, god til å dirigere og gjør sjelden feil. Han sprer stor trygghet. Cudicini er en veldig bra 2. keeper, men den store forskjellen mellom ham og Peter Cech er at han ikke har den samme autoriteten overfor forsvaret. Han sprer ikke samme trygghet.

Van der Sar 8/10, Cudicini 6/10.

GIGANTMØTE: Manchester United - Chelsea, større kamper finner du ikke i Premier League. United leder serien tre poeng foran Chelsea, men London-laget har hatt et svært godt tak på United på Old Trafford, selv om det ble 0-1-tap i fjor. Foto: AP/REUTERS
GIGANTMØTE: Manchester United - Chelsea, større kamper finner du ikke i Premier League. United leder serien tre poeng foran Chelsea, men London-laget har hatt et svært godt tak på United på Old Trafford, selv om det ble 0-1-tap i fjor. Foto: AP/REUTERS Vis mer

Gary Neville vs. Geremi

- Neville er en meget viktig spiller. Du vet hva du får med ham, han gjør alltid jobben sin, og gjør veldig sjelden feil. Han har til og med vært offensiv i det siste. Geremi er jevnt over solid, kanskje bedre offensivt enn defensivt, og også farlig på dødballer.

Neville 7/10, Geremi 7/10.

Rio Ferdinand vs. John Terry

- Ferdinand er veldig bra og stort sett bunnsolid, men jeg savner fortsatt at han til enhver tid framstår med autoritet. Han kan fortsatt være litt sløv og feilplassert, men sammen med Vidic har han fungert glimrende. Terry er ryggraden i Chelsea, et Chelsea med og uten ham er to forskjellige lag. Han gir alltid 100 prosent og man kan lese vinnerviljen i ansiktet hans.

Ferdinand 8/10, Terry 9/10.

Nemanja Vidic vs. Ricardo Carvalho

- Vidic har etter en periode hvor han slet med tillit fra både manager og supportere, spilt seg stort opp. Han er en mester i å gjøre ting enkelt og rydde unna. Ferguson har sammenlignet ham og Ferdinand med Pallister og Bruce. Carvalho har jeg stor sans for, han er veldig godt samspilt med Terry, og er en «no nonsense»-type. Han tilpasset seg engelsk fotball umiddelbart.

United slår Chelsea på papiret

Vidic 7/10, Carvalho 7/10.

Gabriel Heinze vs. Ashley Cole

- Heinze er et potensielt svakt punkt i denne kampen, dersom han spiller på bekostning av Evra. Han har vært ute lenge og mangler fortsatt matchtrening. I utgangspunktet er han en utrolig bra spiller, men trenger mer tid for å komme opp på sitt gamle nivå. Cole er en av verdens beste venstrebacker, men jeg synes ikke han har funnet seg til rette i Chelsea slik man kunne forvente. Han har ikke levert det lille ekstra.

Heize 6/10, Cole 7/10.

Michael Carrick vs. Michael Essien

- Carrick har gjort det bra i United. Styrken hans er at han ikke prøver å briljere, men spiller enkelt på ett og to touch med stor oversikt. Dette er en kamp hvor det forventes at han står fram. Essien har en fantastisk fysikk, og er noe i nærheten av en komplett spiller. God offensivt og defensivt. Men det er litt sånn at alle midtbanespillerne i Chelsea er sentrale, og av og til får man følelsen av at de tråkker i hverandres bed. Men Essien er en type du vil ha på laget ditt.

Carrick 7/10, Essien 8/10.

Paul Scholes vs. Frank Lampard

- Scholes har hatt et eventyrlig comeback denne sesongen. Han er en fantastisk spiller. I likhet med Carrick gjør han sjelden det ekstragavante, men er enormt god til å orientere seg, og ser alltid ut til å ha god tid med ballen. Nå har han begynt å komme ofte i avslutningsposisjon også. Lampard har slitt litt med ettervirkningene av VM, og brukt tid på å komme i gang. Han er kanskje blitt litt usikker av alle innkjøpene, men scorer fortsatt masse mål og viser hvor verdifull han er. Han kan fort stå fram i en slik match.

Scholes 9/10, Lampard 9/10.

Ryan Giggs vs. Claude Makelele

- Giggs hadde en fantastisk start på sesongen, men så kom denne skaden og satte ham litt tilbake. Han er fortsatt en vesentlig spiller, men som kant utfordrer han ikke lenger på samme måte som før. Det kompenserer han for med stor intelligens og plasseringsevne. Men som kantspiller er det unikt hvordan han har holdt det høye nivået siden han var 17 år. Makelele har i de to foregående sesongene hatt avgjørende betydning som defensivt anker, det er ingen som gjør ting enklere enn Makelele. Han utfører oppgaven foran stopperne til fulle, mottar ballen og spiller den videre. Han har opptil 100 ballberøringer i en enkelt kamp, det er ekstremt.

Giggs 8/10, Makelele 7/10.

Cristiano Ronaldo vs. Michael Ballack

- Det er himmel eller helvete med Ronaldo. Denne sesongen har det nesten bare vært himmel. Evnene er ekstreme, han kan avgjøre på egenhånd. Der han før tok 50 overstegsfinter tar han nå bare 1. I perioder har han vætr briljant, og han har slutta med tullet. Ballack og Lampard er relativt like, og har slitt med å finne rollene. Men Ballacks evner er udiskutable. Han begynner langsomt å komme i gang i Chelsea.

Ronaldo 9/10, Ballack 7/10.

Wayne Rooney vs. Didier Drogba

- Rooney hadde en veldig trøblete innledning på sesongen, men nå i de siste kampene har han vært outstanding. Basert på formen de siste ukene, er han på nivå med Drogba. Men jeg stiller et lite spørsmålstegn ved evnen til å prestere i store kamper - selv om ingen har større potensiale. Når det gjelder Drogba, hadde jeg aldri trodd han skulle bli den spilleren han har vært denne sesongen. I fjor kom mannen til så mange sjanser, og leverte så mange håpløse avslutninger. I år har Drogba vært en spiss i ypperste verdensklasse. Han legger ned et fantastisk arbeid, og også avslutningsegenskapene er av verdensklasse. Et blitt et udiskutabelt førstevalg som spiss.

Rooney 8/10, Drogba 9/10

Louis Saha vs. Andrei Sjevtsjenko

- Saha er en mann med imponerende arbeidsmoral. Han jobber hardt for laget, og er flink til å skape muligheter for andre. Han har i høyeste grad gjort jobben sin. Den eneste innvendingen er at han scorer for lite på et lag som skaper så mange sjanser.

Sjevtsjenko var jeg overbevist om at ville bli en stor hit, og jeg tror fortsatt han vil bli det og score 20 mål denne sesongen. Han begynner langsomt å venne seg til engelsk fotball, men har i likhet med Ballack mye å gå på.

Saha 7/10, Sjevtsjenko 7/10

Totalt: Manchester United 84 poeng, Chelsea 83 poeng.

<B>TROR PÅ UNITED:</B> Kenneth Fredheim tror ikke United taper for Chelsea i ettermiddag, og rangerer United-laget som hårfint bedre for øyeblikket.