United slått ut

Porto scoret like før slutt og sendte United ut av Champions League. Også Juventus røk ut.

Kveldens kamper:

 • Chelsea - Stuttgart 0-0
 • Juventus - Deportivo 0-1
 • Lyon - Real Sociedad 1-0
 • Manchester U - Porto 1-1
 • Middlesbrough - Tottenham 1-0
  (Dagbladet.no): Det ble en dramatisk exit for Mancheter United i årets Champions League. Alle på Old Trafford regnet med at jobben var gjort da uret tikket mot full tid og United ledet 1-0 etter et perfekt hodestøt av Paul Scholes i første omgang.

  Men Paul Neville ga bort et litt unødvendig frispark og gjestene fra Portugal lot seg ikke be to ganger.

  Benni McCarthy fyrte løs fra drøye 25 meter, keeper Tim Howard ga retur og der var Costinha først framme. Porto-spilleren satte ballen i åpent mål 25 sekunder før full tid.

  United forsøkte seg med en desperat sluttspurt, og var nær ved å lykkes. Men det gikk ikke denne gangen. Sammenlagt vant Porto 3-2. Dermed kan Porto forberede seg på kvartfinalespill i Europas gjeveste klubbturnering.

  - Jeg synes vi gjorde en bra kamp. De hadde bare en sjanse i første omgang, men slik er fotball, sier United-manager sir Alex Ferguson.

  - Vi så solide ut, men nå må vi akseptere at vi er utslått og slå tilbake ved en senere anledning.

  For United-supporterne ble det dermed en tung tur hjem fra Drømmenes Teater. De vil irritere seg spesielt over én situasjon når de får se TV-bildene fra kampen. Like før pause ble nemlig Paul Scholes feilaktig fradømt et mål. Scholes var ikke i offside da han satte inn sin andre kule for kvelden.

  - Linjemannen gjorde ikke jobben sin, slo Ferguson fast etter kampen.

  To Juve-tap


  Porto sto ikke for kveldens eneste overraskelse.

  For få hadde nok regnet med at Deportivo La Coruna skulle slå ut selveste Juventus. Men ikke bare slo de ut italienerne, de vant 1-0 både hjemme og borte.

  - Det er et trist og uheldig øyeblikk for oss. Vi hadde håp om å vinne Champions League i år. Men nå er vi ute, sa en resignert Juve-sjef Marcello Lippi.

  Alessandro Del Piero måtte ut med en skade tidlig i kampen. Like etterpå sto det 0-1.

  Chelsea videre


  Lyon er et annet overraskelseslag i kvartfinalen. I dag scoret de et sent mål og vant 1-0 mot Bjørn Tore Kvarmes Real Sociedad.

  Juninho satte inn målet i det 77. minutt som sørget for 2-0-seier sammenlagt.

  - Jeg synes vi fortjente å vinne. Det er veldig spesielt å være med på å skrive historie på denne måten. Nå kan alt skje, sa Juninho til TV-kanalen Canal Plus.

  Chelsea tok seg til kvartfinale etter en målløs kamp mot Stuttgart hjemme på Stamford Bridge i kveld.

  London-laget hadde flere store sjanser i sluttminuttene, blant annet et stangskudd fra Jesper Grønkjær. Men i kveld holdt det å holde tett bak for å sikre kvartfinalebillett for hjemmelaget.

  Dermed ble selvmålet til Stuttgart-spilleren Fernando Meira i den første kampen avgjørende for denne duellen.

1-0: Her nikker Paul Scholes inn 1-0, men det holdt ikke for Manchester United i kveld. Foto: Ap/Scanpix
SKUFFET:</B> Fjorårsfinalisten Juventus røk ut etter sitt første hjemmetap mot et spansk lag på 44 år. Foto: AFP/Scanpix