United slo Wigan etter to van Persie-scoringer

Spissen fortsatte der han slapp sist sesong.

SCORET IGJEN: Robin Van Persie (t.v.) scoret begge målene da United slo Wigan 2-0. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Robin Van Persie (t.v.) scoret begge målene da United slo Wigan 2-0. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wigan-Manchester United 0-2 (0-1)

Manchester United var storfavoritter mot Wigan på Wembley i dag, og den regjerende ligamesteren innfridde forventningene.

Robin van Persie (30) var hovedgrunnen til at United ble ligamestere med 30 seriemål sist sesong, og nederlenderen fortsatte der han slapp.

To scoringer mot regjerende FA cup-mester Wigan var nok til å gi United deres 20 Community Shield.

Men seieren betyr heller ikke at alt er rosenrødt i United før seriestarten neste helg.

United imponerte tidvis, men Wigan hadde heller ikke alt for mye å by på. United-keeper David de Gea var så å si arbeidsledig i 90 minutter, og trengte ikke å gjøre én eneste redning.

Scoret med heading Det tok bare seks minutter før United gikk i føringen på Wembley.

Robin van Persie vant Patrice Evra på venstrekanten, og satt umiddelbart fart inn i boksen. Evra slo et glimrende innlegg i retning 30-åringen, og van Persie hadde ingen problemer med å heade ballen i det lengste hjørnet.

Van Persie og United-spillerne feiret som om scoringen kom i en viktig kamp, og det er lite tvil om at den litt slappe sesongoppkjøringen har gått inn på laget.

Etter scoringen trillet United ball seg i mellom, og Wigans spillere ble løpende veldig mye i mellom.

Det ble ikke skapt mange sjansene, men rødtrøyene var mange hakk bedre enn motstanderen.

Doblet ledelsen Mot slutten av omgangen tok United foten av gasspedalen, og Wigan kom til et par muligheter.

Likevel satt man med en følelse at de hadde mye mer inne, og de virket å være opptatte av å ikke bruke unødvendig med krefter.

Det eneste skåret i gleden i løpet av de første 45 minuttene, var at høyreback Rafael måtte ut med det som så ut med en strekk på baksiden av låret.

I andre omgang kontrollerte United fra første til siste minutt, og seieren burde blitt større.

Likevel ble det med van Persies andre scoring i kampen.

Nederlenderen fikk ballen like innenfor sekstenmeteren, og skjøt i mål via James Perch.

God Evra Van Persie kommer til å stjele de fleste overskriftene etter to scoringer, men Patrice Evra var involvert i det meste laget skapte offensivt.

Backen har hatt en sommer med mye spekulasjoner, og han har blant annet blitt linket tilbake til nyrike Monaco. United kjøpte ham fra nettopp Monaco i januar 2006.

I tillegg har United blitt linket til Evertons venstreback Leighton Baines (28), og det spørs om ikke Evra var ivrig på å vise at han fortsatt vil kjempe om plassen i laget.

United serieåpner borte mot Swansea førstkommende lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer