Manchester United med smell Europa League

United-smell etter omdiskutert scoring

Tapte 1-0 mot Feyenoord.

SKAPTE LITE: Til tross for et nokså solid lag klarte ikke United å skape mye mot Feyenoord. Paul Pogba var blant spillerne som startet kampen. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix
SKAPTE LITE: Til tross for et nokså solid lag klarte ikke United å skape mye mot Feyenoord. Paul Pogba var blant spillerne som startet kampen. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Feyenoord - Manchester Unitet 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Manchester United-manager José Mourinho sa tydelig før kampen at klubben ikke ønsker å spille i Europa League.

- Det er ikke denne turneringen jeg eller spillerne vil ha, sa portugiseren ifølge Sky Sports.

Men han respekterte samtidig at klubben ikke er i Champions League denne sesongen, og bedyret samtidig at Manchester United ønsker å vinne Europa League.

Det var slik han ønsket å angripe kveldens kamp, ved å vinne. Men spillerne så ikke ut til å være like gira.

For det var Feyenoord som tok med seg alle poengene i den første gruppespillkampen.

Hjemmelaget hadde nesten ikke skapt noe da Tonny Trindade plutselig sendte laget i ledelsen. Det så først ut som en soleklar offside i forkant av scoringen, noe som seinere viste seg å være feil.

Både reporteren som snakket med ham og Mourinho selv trodde etter kampen at det var offside, og at målet derfor skulle vært annullert.

- At målet var offiside kan skje. Dommeren og assistenten er der for å forsøke å gjøre sitt beste. Det er uflaks. Det er mer uflaks siden det kom i vår beste periode. Andre omgang var mye bedre enn første omgang. Vi hadde kontroll. Vi forsøkte å vinne og Feyenoord forsøkte å unngå tap. Den eneste kontringen de hadde i andre omgang scoret de på. Det er uheldig på to måter siden det var en offside-situasjon, sier Mourinho via MAX.

Få sjanser

Mourinho mønstret et sterkt lag mot Feyenoord, selv om han ikke tok med seg Wayne Rooney til Nederland, for å spare ham til helgas kamp mot Watford. Zlatan Ibrahimovic startet på sin side på benken, mens storkjøpet Paul Pogba var å finne i startoppstillingen.

Etter minutter fikk Manchester United kampens første store sjanse. Anthony Martial fikk ballen på rundt 16 meter, og hamret den en snau meter utenfor stolpen til tidligere Liverpool-keeper Brad Jones.

- Kjempemulighet for Manchester United, mente MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

Det gikk lang tid mellom høydepunktene i den første omgangen. Ingen av lagene klarte å skape noe særlig foran mål.

Kalddusj

Dermed var det duket fot Zlatan Ibrahimovic i andre omgang, i håp om å skape mer. Svensken kom inn til stor pipekonsert fra hjemmetilhengerne. Zlatan spilte som kjent i Feyenoord-rival Ajax tidlig i karrieren.

Mourinho byttet nesten hele den offensive trioen samtidig etter en snau time, et klart tegn på at han ikke var fornøyd med tingenes tilstand. Anthony Martial, Marcus Rashford og Juan Mata måtte alle vike. Kun Pogba ble værende av de offensive spillerne.

Zlatan fikk en grei mulighet kvarteret før slutt, men headingen til spissen gikk over målet.

I stedet for scoring til engelskmennene var det hjemmelaget som fant veien til nettmaskene. Danske Nicolai Jørgensen ble plutselig spilt fri på kanten, og dansken så ut til å være i offside.

Dommeren lot likevel spillet gå, og Jørgensen fant Tonny Trindade på løp inn mot boksen. På første touch dunket han ballen forbi David de Gea i United-buret. Repriser fra MAX etterpå viste at Jørgensen akkurat var på linje med forsvaret til United.

- Han har gjort en fantastisk jobb, mener Tor Ole Skullerud om linjedommeren i MAX-studio.

- Det er sterkt dømt, mente makker Bengt Eriksen.

På overtid sendte Zlatan et frispark nesten midt i mål som Brad Jones reddet uten store problemer.

Dermed gikk United på sitt andre tap på under ei uke, etter at de også tapte mot Manchester City på Old Trafford i helga. Det var lagets fjerde strake tap på bortebane i Europa.

P.S. Sist José Mourinho var manager for et lag i Europa League, gikk han helt til topps i turneringen. Det skjedde med Porto i 2002/03-sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer