PÅ TRYNET: Dimitar Berbatov og Manchester United fikk bare med seg ett poeng fra Blackburn i dag. Foto: AP
PÅ TRYNET: Dimitar Berbatov og Manchester United fikk bare med seg ett poeng fra Blackburn i dag. Foto: APVis mer

United snublet i gullkampen

Gavepakke til Chelsea.

|||(Dagbladet): Blackburn - Manchester United 0-0.

Gjestene fra Manchester kom til Ewood Park etter ei marerittuke på «Drømmenes teater». Først mistet United overtaket i Premier League da de tapte hjemme for Chelsea og så ble de slått ut av Champions League av Bayern München.

Dagens målløse poengdeling føyer seg inn i rekka av skuffende resultater for rødtrøyene.

Og ei real håndsrekning til Chelsea.

- Dette var et fantastisk resultat for dem. De spiller hjemme mot Bolton på tirsdag, en kamp de forventes å vinne, sier sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Stor Valencia-missFørsteomgangen var et ganske stort antiklimaks, sammenliknet med de storkampene tv-seerne har blitt servert fra Champions League tidligere i uka - og også med tanke på gårsdagens El Clasico.

Blackburn var velorganisert og United sleit med å komme til gode sjanser. Savnet av skadde Wayne Rooney var åpenbart, og Dimitar Berbatov og Federico Macheda på topp fikk lite til.

Noen minutter før pause burde imidlertid Antonio Valencia sendt gjestene i ledelsen.

Dimitar Berbatov vant ballen midt på Blackburns banehalvdel og slo en perfekt stikker til Valencia. Kantspilleren dro med seg ballen, men alene med keeper klarte han ikke få den forbi Paul Robinson - som reddet med en beinparade.

- Han burde scoret på den. Det var en gyllen sjanse på et godt tidspunkt, rett før pause, sier Ferguson.

SjansefattigHeller ikke andreomgangen var noen stor fest. I perioder var faktisk været på Ewood Park best.

Det gikk lang mellom de store målsjansene, men ti minutter før slutt fikk Berbatov en ok mulighet. Han klemte til på halv volley fra 15 meter, men traff ikke skikkelig og skuddet gikk rett på Robinson.

United er nå ett poeng bak Chelsea, men londonerne har én kamp til gode. Forspranget kan derfor bli økt til fire poeng. Og dersom Arsenal vinner kampen de har til gode, vil de passere United.

Chelsea feiret en plass i FA-cupfinalen i går og i dag kan de glede seg over at Blackburn hjalp dem et godt stykke på vei mot seriegullet.

- Vi ødela nok mye for United i dag, men Chelsea skal til Liverpool, så jeg tror ikke det er avgjort før siste runde, sier Morten Gamst Pedersen til Canal+.