United snublet mot West Ham

Drømmestart for West Hams nye manager.

(Dagbladet.no): West Ham - Manchester United 1-0: Med ny ny manager i West Ham varslet United-manager Alex Ferguson en vanskelig på forhånd. Og skotten skulle få så inderlig rett.

En scoring fra Nigel Reo-Coker kvarteret før slutt gjør at United nå bare har to poengs forsprang til Chelsea - som vant sin kamp mot Everton tidligere på dagen.

- Det har vært en veldig god dag for Chelsea, og ingen strålende dag for oss. Men tittelkampen avgjøres ikke i desember, trøster Sir Alex Ferguson seg med.

- Vi fortjente ikke å tape. Nå må vi samle oss og vise hva vi duger til, legger han til.

Hyllet eks-sjefen

Og United var det beste laget på Boleyn Ground, men slet med å skape de altfor store sjansene. West Ham på sin side la seg bakpå og kontret, kvarteret før slutt betalte det seg.

Marlon Harewood gjorde en enorm jobb som ensom svale på topp i andre omgang. Spissen kom seg ned til dødlinja, og fikk slått flatt inn. I boksen møtte Nigel Reo-Coker, og satte ballen i det nærmeste hjørnet.

Matchvinneren var i det emosjonelle hjørnet da han ble intervjuet etter kampslutt - og dediserte seieren til sin sparkede eks-manager.  

FOR SJEFEN: Nigel Reo-Coker gledet både fansen og sin nye manager med kampens eneste scoring. Foto: Reuters
FOR SJEFEN: Nigel Reo-Coker gledet både fansen og sin nye manager med kampens eneste scoring. Foto: Reuters Vis mer

- Denne er for deg, sjef, sa han til Sky Sports.

- Jeg klarer ikke å finne ord. Det har vært en så stressende uke - ikke bare for meg, men for hele laget.

Scoringa fra den tidligere England U21-kapteinen ble kampens eneste og dermed fikk Alan Curbishley den best tenkelige starten som manager for West Ham. Dette var forøvrig Curbishleys første seier mot United noensinne, og Londonklubbens første siden 1992. United på sin side fikk serieledelsen skrumpet inn til to poeng.

Venter på Henke

Før scoringa hadde United hatt gode muligeter til å ta ledelsen i andre omgang. Giggs misbrukt en kjempesjanse, og Green vartet opp med en febberredning av klasse på skudd fra Ronaldo. Etter scoringa skapte de lite eller ingenting.

De røde djevlene signerte en låneavtale med Henrik Larsson 1. desember. Men svensken blir ikke klar for overgangsvinduet åpner første nyttårsdag. I dag kunne United virkelig hatt behov for «Henke.»

Wayne Rooney var en skygge av seg selv, Saha bleknet etter pause og Ole Gunnar Solskjær var usynlig etter at han kom inn kvarteret før slutt.

Feberredning

Tross 0-0 til pause var første omgang en innholdsrik affære. United hadde de fleste forsøkene, men hjemmelaget var desidert nærmest scoring.

Etter en drøy halvtime rev Zamora seg fri i duellen med Ferdinand, og var totalt alene med van der Sar. Men istedenfor å legge seg, som mange keepere ville gjort, sto nederlenderen på beina, og reddet skuddet mesterlig.

United hadde også sine forsøk. Louis Saha var som vanlig på hugget, men franskmannens forsøk gikk enten utenfor, eller ble stoppet av Green.

Dermed var Uniteds første bortetap i serien denne sesongen et faktum.

  • Din mening: Var United uheldige, eller har nedturen begynt?
FIKK DRØMMEDEBUT: West Ham-manager Alan Curbishley.