Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United snudde 0-2 til 4-2 på 20 minutter - og stinker av gull

Rooney med hattrick borte mot West Ham.

REISTE SEG MESTERLIG: Manchester United og Wayne Rooney lå på rygg etter første omgang mot West Ham. Men de røde, for anledningen hvite, kan aldri avskrives.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
REISTE SEG MESTERLIG: Manchester United og Wayne Rooney lå på rygg etter første omgang mot West Ham. Men de røde, for anledningen hvite, kan aldri avskrives.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

(Dagbladet): West Ham - Manchester United 2-4.

Da andreomgangen på Upton Park ble et par minutter forsinket i formiddag, var det noen som fleipet med at Alex Ferguson ikke ble helt ferdig med «hårføner»-behandlingen sin på et normalt kvarter.

For etter smått krisepregede 45 minutter lå Manchester United-spillerne under med to mål, og kunne forvente lite annet enn massiv kjeft fra sjefen i pausen.

Uansett hva som møtte dem i garderoben - det fungerte.

I januar snudde United en håpløs førsteomgang til seier borte mot Blackpool. I dag gjorde de det igjen mot West Ham.

Etter en svak time sto Wayne Rooney plutselig fram med hattrick, Javier Hernandez satte kronen på verket, og med 4-2 og tre poeng legger Fergusons menn fornyet press på gullrivalene.

Som er nødt til å bli stadig mer svekket i troen på at dette United-laget skal snuble på slutten av sesongen.

- Vi spilte som mestere i dag. Vi holdt hodet hevet og mistet ikke troen på egne ferdigheter. I annen omgang dominerte vi, og vi fortjente å vinne, sier Alex Ferguson, ifølge NTB.

Evra handset
Første omgang på Upton Park ble en svært innholdsrik 45-minutter.

Manchester United ledet 11-0 i hjørnespark til pause, det sier noe om maktforholdet, men hjemmelaget tok med seg en tomålsledelse i garderoben.

For mens bortelaget viste gode takter framover, sviktet de vanligvis tryggeste gutta defensivt.

Først Patrice Evra, som serverte West Ham det første straffesparket etter bare elleve minutter.

Thomas Hitzlsberger klinket en langpasning opp banen etter en United-corner, og plutselig var Carlton Cole alene gjennom. Da Evra kom seg mellom ham og målet prøvde Cole en lobb over backen, som franskmannen stoppet med hånda.

Klar straffe, og Mark Noble sendte ballen dit keepervikar Tomasz Kuszczak ikke slengte seg.

NUMMER EN: Mark Noble sendte Tomasz Kuszczak den ene veien og ballen den andre, som det så fint heter. 1-0 til West Ham etter drøyt ti minutter. Det var lenge igjen.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
NUMMER EN: Mark Noble sendte Tomasz Kuszczak den ene veien og ballen den andre, som det så fint heter. 1-0 til West Ham etter drøyt ti minutter. Det var lenge igjen.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Så var det Nemanja Vidic som ble lurt.

Carlton Cole var West Hams våpen igjen, og serberen satte ut en fot da spissen fintet seg forbi på den ene kortsiden av sekstenmeteren.

Utenfor streken eller på streken? Neppe innenfor, men det handlet om centimetre.. Dommer Lee Mason var imidlertid ikke i tvil, og pekte på ellevemeteren en gang til.

Noble var like sikker som tidligere, og dunket ballen opp i det andre krysset.

Kunne blitt ti mann
Manchester United skapte ikke veldig mange klare sjanser til tross for overtaket i ballinnehav, farligst var de da Ji-Sung Park fikk skyte fra tolv-tretten meter, men det forsøket gikk rett på en god Robert Green.

I stedet kunne det blitt enda verre for bortelaget like før pause.

Nemanja Vidic rev ned Demba Ba i duell som siste forsvarer, Mason blåste frispark og ga gult kort. Hadde spissen rukket ballen før Kuszczak, og ble han i så fall fratatt en klar målsjanse? West Ham-fansen virket sikre, men Vidic slapp med det gule.

Det så kanskje greit ut etter den syvende reprisen.

- Vidic var bakerste mann, så dersom det er frispark, skal det være rødt kort. Jeg må se situasjonen igjen, mener West Ham-manager Avram Grant.

Nydelig redusering
Alex Fergusons grep etter pause overrasket, men det var kanskje noe ytterligere skadeproblemer tvang ham til.

At Javier Hernandez kom inn var som forventet, men at Patrice Evra skulle gå ut og plassere Ryan Giggs på venstrebacken, var mer uvant.

Første tegn på en United-gjenreisning kom først etter tjue minutter.

Wayne Rooney hadde hatt en ytterst middels time fram til han fikk ta frisparket fra tjue meter, men da leverte han varer fra øverste hylle.

Ballen ble skrudd over muren og ned i høyre hjørne, og keeper Robert Green kunne bare klage på sine egne forsvarere da reduseringen suste inn bak ham.

Det var kamp igjen, i det Dimitar Berbatov ble plukket fram fra Fergusons våpenlager.

SNUOPERASJON KOMPLETT: Rooney med straffescoringen som sørget for 3-2.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
SNUOPERASJON KOMPLETT: Rooney med straffescoringen som sørget for 3-2.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Så smalt det fra Rooney nok en gang.

Spissen mottok et innlegg rett utenfor sekstenmeteren, med en retningsbestemt berøring. Uten å titte opp siktet han mot venstrehjørnet, og traff perfekt.

2-2, og fortsatt gjenstod et kvarter med massivt Manchester United-press.

Rooney ganger tre
Men United trengte ikke så mye tid.

Dommer Lee Mason hadde allerede markert seg som streng på hands, og med drøyt ti minutter gjorde han det igjen - fordel bortelaget denne gangen.

Fabio kom seg til dødlinja, forsøkte et hardt innlegg, og traff Matt Upson i armen fra kloss hold.

Mason pekte på straffemerket, Rooney gikk fram med kaldt hode, og trillet ballen inn til hattrick som om det var den enkleste ting i verden.

Da Javier Hernandez skled inn nummer fire med fem minutter igjen, var det bare prikken over i-en i «imponerende».

- Det er veldig skuffende, for det var 2-0, og vi hadde spilt bra. Men vi klarte ikke å forsvare oss lenge nok. Vi ga dem for mye rom. De er Manchester United — de spiller bra når de får rom, sier Avram Grant.

Manchester United slo tilbake etter en vanskelig start igjen, og Arsenal og alle de andre må nok en gang spille for å holde følge, i stedet for å kunne ta innpå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media