MATCHVINNER: Nani sendte United-fansen til himmels på Wembley. Han ble dagens mann med to scoringer. Foto: REUTERS/Toby Melville
MATCHVINNER: Nani sendte United-fansen til himmels på Wembley. Han ble dagens mann med to scoringer. Foto: REUTERS/Toby MelvilleVis mer

United snudde kampen fra 0-2 til 3-2

Nani avgjorde Manchester-derbyet tre minutter på overtid.

(Dagbladet): • Manchester City-Manchester United 2-3 (2-0)

Nani fikk hele banehalvdelen til City å løpe på da han avgjorde dagens Community Shield i England. Han rundet enkelt Joe Hart og satte inn kampens siste mål tre minutter på overtid.

Midstopper Kompany var ikke patent i forkant av målet, og må ta sin del av skylden for at United vant Community Shield for andre året på rad.

United var det klart beste laget i kampen og vant til slutt fullt fortjent. City var dødelig effektive i den første omgangen, men maktet ikke å svare da United innhentet ledelsen.

TABBE: David de Gea viste at han har mye å jobbe med når det gjelder skudd fra distanse. Foto: AP Photo/Jon Super
TABBE: David de Gea viste at han har mye å jobbe med når det gjelder skudd fra distanse. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Dette viser hvem som er det beste laget. Vi dominerte hele kampen, sa Wayne Rooney til BBC etter kampen.

Snittalderen på United-mannskapet som avsluttet kampen var 22 år og to måneder.

- De unge spilte helt fantastisk. Vi vet aldri når en kamp er tapt, og City ble utspilt. Resultatet var fortjent, og vi er laget folk må slå hvis de vil bli mestere, sa Rooney.

TØFT SPILL: Det ble delt ut flere gule kort i kampen. Foto: EPA/KERIM
TØFT SPILL: Det ble delt ut flere gule kort i kampen. Foto: EPA/KERIM Vis mer

- Det var en stor kamp for oss, og å vise at vi kan vinne med et ungt lang lover veldig godt for klubben, sa Tom Cleverley som spilte meget godt på Uniteds midtbane i den andre omgangen.

Tabbe Det var nok ikke tilfeldig at nyervervelsen i United-buret slapp inn hele 11 mål fra utsiden av 16-meteren forrige sesong. I dag viste han at han har store problemer med å ta skudd fra distanse.

På overtid i den første omgangen sendte fjorårets City-flopp Edin Dzeko avgårde et skudd fra 30 meter rett i mål. De Gea var ikke med på notene, og burde enkelt stoppet skuddet som gikk nesten midt i mål.

- Det er vanskelig å si (om han burde tatt skuddet eller ikke), sa Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

NYTT TROFÉ: United vant sin 60. tittel etter seier i Community Shield. Foto: Reuters / Toby Melville
NYTT TROFÉ: United vant sin 60. tittel etter seier i Community Shield. Foto: Reuters / Toby Melville Vis mer

Manchester United startet kampen klart best og var gode de første 25 minuttene av kampen. City var i overkant tente, og pådro seg hele tre gule kort på 15 minutter. En tofots-takling av Micah Richards var særlig stygg, og kunne fort resultert i en tidlig dusj for City-spilleren.

Mot spillets gang tok de blå ledelsen ved sin første sjanse i kampen. Lescott var overlegen i duellen med både Vidic og Ferdinand, og midtstopperen stanget inn det gode frisparket fra David Silva.

Tidlige bytter Alex Ferguson likte tydeligvis ikke den han så i den første omgangen. Manageren byttet hele tre spillere i pausen, deriblant midtstopperparet Nemanja Vidic og Rio Ferdinand.

Det gav resultat nesten direkte. Like etter pause la Ashley Young inn et nydelig frispark som følsomt ble satt i mål av en dårlig markert Chris Smalling. Nå var det plutselig kamp igjen på Wembley.

KORTVARIG LYKKE: City ledet 2-0 til pause etter å ha scoret to mål på to sjanser. Foto: AP Photo/Sang Tan)
KORTVARIG LYKKE: City ledet 2-0 til pause etter å ha scoret to mål på to sjanser. Foto: AP Photo/Sang Tan) Vis mer

Fem minutter senere var redusering et faktum. Et nydelig veggspill av firkløveren Rooney, Welbeck, Cleverley og Nani satte City-forsvaret helt ut av spil. Nani avsluttet angrepet med en vakker chip over en sjansesløs Hart i City-buret.

United-laget som avsluttet kampen hadde en gjennomsnittslader på 22,2 år, det viser hvor lys fremtiden er for de røde.