- United snuser på spansk EM-stjerne

Skal ha tatt kontakt med David Silva.

(Dagbladet.no): Navnebrødrene og Valencia-duoen David Villa og David Silva har etter de hvitkleddes skuffende fjorårssesong vært blant fotball-Europas mest jagede menn.

Nå settes sistnevnte i forbindelse med Manchester United. Den offensive midtbanespilleren som kan bekle både høyre og venstre kant var svært delaktig i Spanias EM-triumf.

Ifølge den velorienterte, spanske journalisten Guillem Balague tikket det inn en faks hos spillerens agent torsdag hvor United skal ha uttrykt sine intensjoner om å hente Silva til Old Trafford.

Ettersom Silva for tiden er i samtaler om en ny kontrakt med Valencia, bør man likevel finne fram saltklypa, da ryktene fort kan være taktiske forhandlingsutspill fra agentapparatet rundt EM-stjernen.

Leter etter løsninger 

Sir Alex Ferguson har vært motstridende i uttalelsene om hva som kommer til å skje på overgangsfronten før vinduet stenges ved midnatt 1.september, men i går gikk United-manageren ut og sa at klubben jobber med flere mulige løsninger.

Skal man tro Ferguson er det imidlertid andre ting enn offensive midtbanespillere som står høyest i prioritet med Cristiano Ronaldos framtid avklart ihvertfall for denne sesongen.

- Vi ser på en tre- fire alternativer på spissplass som vi håper kan få et hyggelig utfall. Jeg håper det skjer noe før sesongstart, sier Ferguson ifølge The Guardian, som navngir Blackburns Roque Santa Cruz og Tottenhams Dimitar Berbatov som sannsynlige navn på skottens ønskeliste.

ET GULLKJØP?: David Silva (t.v.) og Cesc Fabregas regisserte et av EMs lyseste øyeblikk med 3-0-scoringen mot Russland i semifinalen. Nå møtes kanskje de to elegantene i Premier League kommende sesong. Foto: EPA/Scanpix
ET GULLKJØP?: David Silva (t.v.) og Cesc Fabregas regisserte et av EMs lyseste øyeblikk med 3-0-scoringen mot Russland i semifinalen. Nå møtes kanskje de to elegantene i Premier League kommende sesong. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Forhandlinger i stå

Likevel mener Balague, som er Sky Sports ekspert på spansk fotball og skribent i The Times, å vite at interessen for David Silva er i ferd med å materialisere seg.

Valencia-stjernen er i forhandlinger om en forlenget og forbedret avtale med Mestalla-klubben, men partene skal ifølge Balague stå langt fra hverandre, og at United ikke er interessert i å la en spiller av Silvas kaliber glippe mellom hendene.

Om det skulle være hold i ryktene, kan de regjerende, engelske seriemestrene vente seg konkurranse fra Barcelona som lenge har sett an situasjonen rundt Silva. Den katalanske storheten skal være villig til å tilby 25 milloner euro for 22-åringen, og dermed tilføre en slunken klubbkasse sårt tiltrengte midler.

Si din mening

Hva kan David Silva tilføre Premier League? Diskutér på Dagbladet.no.

- United snuser på spansk EM-stjerne