United-spiller hulket som et barn da han ble vraket fra startoppstillinga

Rio Ferdinand avslører.

AVSLØRER:   Rio Ferdinand. FOTO: NTB SCANPIX
AVSLØRER: Rio Ferdinand. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Rio Ferdinand (35) er aktuell med ny bok. Der kommer det fram innside-informasjon fra tida i Manchester United.

Storavisa The Sun (krever innlogging) har sikret seg rettighetene til boka, og det er brukbart med krutt som presenteres fra Old Trafford-legenden.

I går ble det kjent at den nåværende midtstopperen i Queens Park Rangers slakter David Moyes' regjeringstid i Manchester. I dag kommer det fram en annen episode, i boka som har fått navnet «Rio Ferdinand - to sider».

- Forrige sesong ble jeg fortalt at en av unggutta på laget begynte å grine foran manageren. Jeg spurte ham hva som var problemet. «Jeg trodde jeg skulle få spille i dag», svarte han. Jeg minnet ham om at han var 19 år, og sa han måtte slutte å grine som et barn.

- Helt greit Ferdinand fortsetter:

- At du blir sint når du ikke blir tatt ut, er helt greit. Men å grine foran manageren er galskap.

Midtstopperen - som spilte i Manchester United fra 2002 til 2014 - mener mange av unggutta kommer for lett til det.

- Noen unggutter må ha beina på bakken. Da jeg vokste opp, måtte jeg feie gulv, vaske toaletter - og gjøre meg fortjent til rettigheter. Unge spillere i dag får dem automatisk, mener Ferdinand.

- Tidligere var garderoben til førstelaget en ikke-sone for unge spillere. Du måtte virkelig bevise noe før du gikk inn der.

- I dag er det nesten ingenting. Adnan Januzaj var i garderoben fra første dag. Det er helt normalt, og det er ikke hans feil, at du tidligere måtte klatre i gradene.

Følelsesladd Ferdinand avslører også flere garderobe-hemmeligheter fra United-tida. Blant annet var Cristiano Ronaldo spesielt følelsesladd etter en kamp.

- Vi spilte mot Benfica i Lisboa. Det var tydelig at han ville vise folk i Portugal hvorfor han gikk til United. Kampen ble et «Ronaldo-show». Han prøvde å showe, men fikk det ikke til.

- Vi tapte, og etterpå var manageren forbannet på ham. «Jasså, du spiller for deg selv? Hvem tror du at du er?»

- Ferguson (Alex Ferguson) var flink sånn. Mange managere ville vært redde for å ta ham for seg. Jeg så aldri Englands managere gjøre det samme med David Beckham, Steven Gerrard eller Frank Lampard, skriver Ferdinand i boka.

• 35-åringen har signert en ettårskontrakt med Queens Park Rangers.