United-spillere måtte betale for finalebillett

Glazer-familien sparer.

(Dagbladet.no): Manchester United knuste Wigan 4-0 og tok hjem ligacuptrofeet. For noen av United-spillerne ble finalen en dyr opplevelse.

De måtte nemlig betale 72 pund (832 kroner) for å slippe inn på kampen.

The Guardian forteller i dag at United-eier Malcolm Glazer snur på hver stein for å spare penger i klubben. Et av tiltakene var at spillere utenfor A-troppen måtte bekoste kampbilletter på Millennium Stadium 26. februar.

En av dem som punget ut for et sete var Richie Jones. Unggutten spilte for United i ligacupen mot Barnet, WBA og Birmingham. Likevel måtte han betale.

Også flere direktører, trenere, støtteapparat og speidere måtte åpne lommeboka for å se klubben løfte sitt første trofé på to år.

Avgjørelsen mottas med hoderisting i klubben, spesielt i spillergarderoben.

Stemningen er ikke blitt bedre av at United fikk 70 gratisbilletter til finalen, som gikk til sponsorer og gjester. United bekrefter i går kveld avisas opplysninger, men legger til klubben sørget for at alle fikk mulighet til å kjøpe sin egen billett.

Før amerikanske Glazer overtok klubben skal manager Alex Ferguson ha gjort hver finale til en fest for alle på Old Trafford. Da United spilte Champions League-finale i 1999, og vant takket være Ole Gunnar Solskjær, skal smått og stort i klubben fløyet til Barcelona for begivenheten.

KOSTBART TROFE: Manchester United-spillerne skal ikke ha vært glade for at enkelte i stallen måtte selv betale for å se laget løfte pokalen. Foto: Scanpix/Ap
KOSTBART TROFE: Manchester United-spillerne skal ikke ha vært glade for at enkelte i stallen måtte selv betale for å se laget løfte pokalen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer