United-spillere vil ha med Scholes til EM

Mener 37-åringen er unik.

COMEBACK?: Lagkameratene i Manchester United vil ha med Paul Scholes på det engelske landslaget i sommerens EM. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
COMEBACK?: Lagkameratene i Manchester United vil ha med Paul Scholes på det engelske landslaget i sommerens EM. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Manchester Uniteds Paul Scholes (37) har ikke vært en del av det engelske landslaget siden august 2004.

Midtbanespilleren la egentlig fotballen på hylla etter forrige sesong, men i januar i år gjorde Scholes comeback for serielederne fra Manchester. United har vist imponerende form etter comebacket til 37-åringen - og United står med åtte seire, én uavgjort og ett tap etter januar. Laget har vunnet alle åtte kampene som engelskmannen har startet.

- Helt utrolig Nå vil lagkameratene ha med Scholes til sommerens fotball-EM, melder Daily Mirror.

- Det vil ikke overraske meg om landslagsledelsen ønsker å ha ham med. Han kom inn på United-laget og alle så kvalitetene med en gang. Han kan gjøre det samme for England, sier Phil Jones.

- Han er en fantastisk spiller. Jeg spilte i testimonialkampen hans i starten av sesongen, og det var første gang vi spilte sammen. Han var helt utrolig. Hvis du ser ham på treningsfeltet og alle tingene han gjør, så tror du det er en spøk, sier Jones.

Scholes står med 66 landskamper for England i perioden 1997 til 2004. Det er gjort flere forsøk på å overtale ham til et comeback i landslagsdrakta, blant annet ved tidligere England-sjef Fabio Capello før VM i 2010.

Magnet Phil Jones har spilt fire landskamper for England, og mesterskapsdebuterer etter all sannsynlighet i sommerens EM. Han mener Scholes' alder ikke er noen hindring.

- Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være en hindring, så lenge han er mentalt både ett og to skritt foran de fleste på banen, sier Jones.

- Han er som en magnet med ballen. Han er alltid rundt ballen og tar vare på den. Måten han alltid er delaktig i spillet er helt utrolig, sier Jones.

Unik United-spiller Chris Smalling mener Scholes er mer en god nok for England.

SISTE MESTERSKAP: Paul Scholes var med i EM i 2004 i Portugal. Her er Michael Owen, Wayne Rooney, David James, Gareth Southgate, Ledley King, Frank Lampard. Nicky Butt, Paul Scholes, David Beckham, Phil Neville og Ashley Cole. Foto: AP Photo/Armando Franca
SISTE MESTERSKAP: Paul Scholes var med i EM i 2004 i Portugal. Her er Michael Owen, Wayne Rooney, David James, Gareth Southgate, Ledley King, Frank Lampard. Nicky Butt, Paul Scholes, David Beckham, Phil Neville og Ashley Cole. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer

- Han er unik. Jeg er sikker på at uansett hvem som blir landslagssjef ønsker de å ha ham med, sier Smalling.

I februar trakk Fabio Capello seg som England-sjef, og det er foreløpig uvisst hvem som leder laget i EM som starter i Polen og Ukraina 8. juni.

Stuart Pearce er midlertidig sjef for England.

VIL HA MED SCHOLES: Manchester Uniteds Phil Jones. Foto: REUTERS/Phil Noble
VIL HA MED SCHOLES: Manchester Uniteds Phil Jones. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer