- United-spillerne lever på øl og burgere

Gerard Piqué var forbløffet.

(Dagbladet.no): Det er ingenting å si på resultatene til Manchester United. De regjerende Premier League- og Champions League-mestrene er blant verdens mest suksessrike klubber de siste årene.

Men det er mer på tross av en på grunn av kostholdet, mener 21 år gamle Gerard Piqué som sist sommer flyttet fra Old Trafford til Camp Nou og Barcelona.

For i løpet av de fire årene den unge spanjolen var i England, var det ting som sjokkerte ham. Og kanskje spesielt kostholdet.

- Dietten var grusom. Alle spiste hva de ville, og når du tenker på en typisk engelsk diett, forstår du hva jeg snakker om. Hver fjortende dag ble vi testet i en maskin som måler fettprosenten. Det var sjokkerende å se hvor mange toppspillere som praktisk talt ødela maskinen fordi dietten deres var basert på øl og burgere, sier han i et intervju med spanske Sport.

Piqué gir likevel Manchester United æren for å ha lært ham å spille fotball. I et fremmed land hadde ikke unggutten annet å ta seg til - han kunne bare trene.

Da han kom på treningene møtte han imidlertid en ny utfordring. En sjef som bablet i vei på et uforståelig språk - ikke akkurat skoleengelsk.

- «The gaffer», som Ferguson er kjent som i Manhcester, snakket engelsk med en skotsk aksent som like gjerne kunne vært kinesisk. Men jeg var ikke den verste, og det er spillere der som fortsatt ikke forstår ham, sier Piqué.

KALLER DU MEG FEIT? Wayne Rooney er beinhard i duellene, men vaskebrettmage er ikke varemerket hans. Men det skal sies at Gerard Piqué ikke våget å snakke om matvanene i United før han var på trygg avstand... Foto: Magi Haroun, EPA/Scanpix
KALLER DU MEG FEIT? Wayne Rooney er beinhard i duellene, men vaskebrettmage er ikke varemerket hans. Men det skal sies at Gerard Piqué ikke våget å snakke om matvanene i United før han var på trygg avstand... Foto: Magi Haroun, EPA/Scanpix Vis mer
- United-spillerne lever på øl og burgere
HVA!? FÅR VI BURGERE I PAUSEN? Gerard Piqué får en eller annen beskjed av tidligere assistentmanager i United, Carlos Queiroz.