Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United snudde mot CSKA Moskva

United-spillerne roper febrilsk på offside - uten å bli hørt

Manchester United snudde likevel kampen mot CSKA Moskva, og er dermed gruppevinner.

ROPER FORGJEVES: Manchester United ville ha offside på denne scoringen, men dommeren godkjenner målet. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - CSKA Moskva 2-1 (0-1)

(FourFourTwo): Det var bare en ørliten teoretisk mulighet for at Manchester United ikke ville ta seg videre til neste runde i Champions League. Da måtte de tape med minimum sju mål.

Med det utgangspunktet ble flere sentrale spillere hvilt i kveld, deriblant Uniteds sisteskanse David de Gea. Fokuset til José Mourinho ligger nok på helgas storoppgjør mot Manchester City.

Det bar også kampen preg av. Det gikk i første gir gjennom hele den første omgangen, hvor United slapp inn rett før hvilen. Men i andre omgang snudde hjemmelaget kampen i løpet av to minutter etter scoringer av Romelu Lukaku og Markus Rashford.

Denne sesongen er det litt vanskelig å si om det er bedre å bli nummer én eller to i gruppespillet, siden flere av de beste klubbene i Europa ligger an til å bli nummer to.

Det viktigste er uansett avansement, både sportslig og økonomisk, noe Mourinho påpekte i et intervju før start. Etter kampen ville han ikke snakke om at Manchester United er kandidater til å vinne Champions League.

- Vi var 32 lag og nå er vi 16. Etter neste runde vil vi være åtte. La oss se. Vi er ikke tittelkandidater, langt ifra. Det er lag som er sterke, det er lag med mye erfaring på dette nivået, men la oss se, sier Mourinho til Viasat.

I morgen får de røde vite hvem de kan møte i neste runde.

Manchester United650112-315
Basel640211-512
CSKA Moskva63038-109
Benfica60061-140

Stor sjanse

United-fansen fikk også et gjensyn med Luke Shaw, som bare har spilt 48 minutter på A-laget denne sesongen. Før kampen fikk han også oppmuntrende ord fra tidligere Manchester United-spiller Phil Neville:

Backen var livlig på kanten og sterkt delaktig i mye av det offensive spillet i kveld - særlig i den første omgangen.

Hjemmelaget fikk en gedigen mulighet allerede etter fire minutter. Fint kombinasjonsspill av Juan Mata og Romelu Lukaku gjorde at Markus Rashford til slutt ble spilt fri alene med keeper. Unggutten sendte ballen forbi CSKA Moskvas sisteskanse, men traff innsiden av stolpen.

Etter 20 minutter fikk hjemmelaget en stor dobbeltsjanse, men verken Luke Shaws volley eller Lukaku skudd på returen klarte å overliste Igor Akinfeev i buret.

Scoring rett før pause

Manchester United styrte det meste i første omgang, som ikke bar preg av å være viktig for noen av lagene, selv om bortelaget burde vinne for å ta seg videre.

- Det har dessverre blitt et «drille-parti» dette her, uten intensitet, trykk, og knapt noe duellspill. Treningskamp-preg, mente Viasat-kommentator Morten Langli.

Like før hvilen ville hjemmelaget ha straffespark da Antonio Valencia gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre.

Like etterpå tok bortelaget ledelsen etter et godt angrep. En avslutning gikk via ryggen til Alan Dzagoev som lå alene foran mål, og United-spillerne ville derfor ha scoringen annullert for offside (se video øverst i artikkelen).

Men dommeren pekte på Daley Blind, som lå utenfor dødlinja og dermed opphevet offsiden, selv om han ikke var aktivt involvert i spillet.

- Det går ikke an å sette seg selv ut av spill for å få offside, sier Åge Hareide i Viasat-studio.

Snudde kampen

Siden Basel ledet mot Benfica i det andre oppgjøret, ville ikke 1-0-seier være godt nok for CSKA Moskva-avansement dersom resultatet i Portugal sto seg.

Det var likevel et forsiktig bortelag som kom ut i andre omgang. Russerne håpet nok at Benfica ville slå tilbake mot Moi Elyounoussi og Base.

I stedet fikk de en jobb å gjøre da Romelu Lukaku utliknet etter 64 minutter. Spissen var utrolig sterk i en duell, før han sendte foten fram og tuppet ballen i nettmaskene.

- Det er imponerende og viser hvor sterk han er, mente Langli om signaturscoringen til kraftspissen.

Se scoringen her:

KRIGER INN UTLIKNINGEN: Mektig scoring av Lukaku. Video: Viasat

Snuoperasjonen ble komplett minuttet etterpå da Markus Rashford ble spilt fri etter en pasning fra Mata, og hamret ballen nede i hjørnet. Se scoringen her:

TO MÅL PÅ TO MINUTTER: Like etterpå scoret Markus Rashford. Video: Viasat

Det betyr at Manchester United er gruppevinner med 15 poeng på seks kamper.

P.S. Trekningen av åttedelsfinalene finner sted mandag 11. desember. Disse klubbene er videre (NTB):

* Gruppe A: Manchester United, Basel.

* Gruppe B: Paris Saint-Germain og Bayern München.

* Gruppe C: Chelsea, Roma.

* Gruppe D: Barcelona, Juventus.

* Gruppe E: Ingen.

* Gruppe F: Manchester City.

* Gruppe G: Besiktas.

* Gruppe H: Tottenham og Real Madrid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!