FIKK HØRE DET: Wayne Rooney skal ha fortalt Louis van Gaal at han ikke likte hvordan han kritiserte spillerne foran hverandre. Foto: AFP PHOTO / Ian Kington / NTB Scanpix
FIKK HØRE DET: Wayne Rooney skal ha fortalt Louis van Gaal at han ikke likte hvordan han kritiserte spillerne foran hverandre. Foto: AFP PHOTO / Ian Kington / NTB ScanpixVis mer

United-spillerne skal ha gledet seg til landslagspausene for å slippe van Gaal

Nederlenderen kritiserte blant annet spillerne via e-post.

(Dagbladet): - Nei, jeg har ikke mer å si. Det er over.

Ordene fra Manchester United-manager Louis van Gaal til Sky Sports kan tyde på at nederlenderen er ferdig i klubben. BBC melder på sin side at manageren snakket om United-sesongen, og ikke sin egen framtid.

En samlet britisk presse er iallfall enige om at 64-åringens tid på Old Trafford går mot slutten. BBC skriver at van Gaal selv ikke vet om han får fortsette, noe han skal ha fortalt deler av støtteappratet etter FA-cuptriumfen mot Crystal Palace.

Det skal ha vært van Gaals kone Truus som fortalte ham at hun hadde lest på BBC at han snart var ferdig i klubben - like før han skulle holde en pressekonferanse etter FA-cupfinalen. Dette skal ha opprørt van Gaal, som også skal ha reagert med sinne.

Spesiell metode The Guardian-journalist Daniel Taylor har skrevet en kommentar der det kommer fram at Louis van Gaal ikke akkurat var godt likt av United-spillerne. Taylor hevder mannskapet ikke respekterte van Gaal, og at de ikke likte spillestilen hans.

«De spurte hvorfor en mann med en så imponerende bakgrunn var så dediktert til en så lite attraktiv spillestil?» skriver Taylor i kommentaren på The Guardian.

Taylor drar fram et eksempel på hvordan van Gaal pleide å holde «evalueringsmøter» etter hver kamp, hvor han gjerne kritiserte spillerne foran øynene på hverandre. Ifølge en kilde skal Wayne Rooney og Michael Carrick ha fortalt nederlenderen at metoden var skadelig for moralen i laget.

I stedet skal han ha forsøkt en annen variant.

«Han begynte å sende spillerne e-post hvor han påpekte feil og la ved video av det for å vise hva han var misfornøyd med. På det tidspunktet var mange av spillerne så desillusjonerte at de ignorerte e-postene eller sendte dem rett i søppelbøtta. Van Gaal hadde en mistanke om dette og sporet e-postene slik at han kunne se om de var åpnet og hvor lenge. Det ble en katt og mus-lek. Noen spillere åpnet e-posten på mobilen og lot telefonen ligge med e-posten åpen i 20 minutter mens de gjorde noe annet», skriver Taylor.

Det skal ha gått så langt at spillerne gledet seg til det var landskamper, slik at de fikk en pause fra miljøet og en manager de ikke forstod og som ble oppfattet som «merkelig».

Engelske The Telegraph omtaler også e-postene i dag.

Mourinho neste? Det er ventet at Manchester United kvitter seg med van Gaal og ansetter José Mourinho i løpet av uka. Ifølge BBC skal portugiseren prate med klubbens representanter tirsdag. Han var nylig i London hvor han så David Haye bokse, men ville ikke kommentere påstandene.

Tabloidavisa Daily Mail skriver i dag at Mourinho fikk 4 millioner pund (rundt 48 millioner norske kroner) av United for å ikke ta en annen jobb, mens de vurderte framtiden til Louis van Gaal. Allerede halvveis inn i sesongen skal partene ha blitt enige om at Mourinho skulle overta, hevder avisa.

Samme avis hevder at 53-åringen allerede i januar ble enig med Manchester United om en femårskontrakt som vil gi ham rundt 75 millioner pund (910 millioner norske kroner).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.