KJEMPEMISS: Marcus Rashford bommet på to store sjanser. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
KJEMPEMISS: Marcus Rashford bommet på to store sjanser. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

United-spiss med kjempebom: «En slem kroat på stadion lo»

Marcus Rashford fikk to gedigne sjanser til å sende England i ledelsen mot Kroatia, men bommet på begge. Dermed endte det 0-0 i Nations League.

Kroatia - England 0-0 (0-0)

Marcus Rashford skal være glad for at det bare var noen få tilskuere på stadion i Kroatia i kveld, for Manchester United-spissen bommet på to gedigne sjanser like etter hvilen.

Den ene gangen sendte han ballen svakt inn til keeper fra sju meter midt på mål, før Kroatia-keeper Dominik Livakovic reddet det andre forsøket fra nesten nøyaktig samme hold.

Som BBC-journalist Phil McNulty skriver:

«Forferdelig bom av Rashford. Tam Avslutning. En slem kroat på stadion lo».

Straffet

For Kroatia måtte spille for tomme tribuner som straff for en hendelse i 2015. Bakgrunnen er ifølge NTB at ukjente personer malte et hakekors på gressteppet i Split før en EM-kvalifiseringskamp mot Italia i juni 2015.

Den hendelsen førte til at Kroatia ble trukket ett poeng og dømt til å spille sine to neste hjemmekamper i UEFA-turneringer for tomme tribuner. Den siste av de to kampene var mot England.

Dermed kunne du høre det meste fra det som skjedde på gressmatta i kveld, som f.eks. at en lastebil utenfor stadion rygget, ifølge BBC.

Fram til Rashford bommet hadde kampen vært et stort gjesp, med unntak av da Tottenhams Eric Dier stanget ballen i stolpen.

Annullert mål

Etter 74 minutter satte Harry Kane ballen i nettmaskene, men spissen var i klar offside og scoringen ble annullert. Samtidig viste det seg at det var hull i nettmaskene, som gjorde at en fra banemannskapet måtte i aksjon.

Stortalentet Jadon Sancho kom innpå til sin England-debut det siste kvarteret og ble den første engelske spilleren født i år 2000 til å spille på landslaget. Unggutten har storspilt for Borussia Dortmund de gangene han har fått muligheten denne sesongen.

Sancho skal være den tiende yngste spilleren som har spilt for England. Men heller ikke 18-åringen fant veien til målet, selv om han var nære en assist etter fin dribling på kanten. Dermed endte det målløst i Kroatia, og England fikk ikke revansj for tapet i VM-semifinalen.

England tapte den første kampen i Nations League mot Spania, som topper gruppa med to seire av to mulige.

Her kan du lese mer om stortalentet Jadon Sancho: