NÆR VED Å MISTE BEINET: Luke Shaws beinbrudd i 2015 var langt mer alvorlig enn man først trodde. FOTO: AP Photo/Peter Dejong
NÆR VED Å MISTE BEINET: Luke Shaws beinbrudd i 2015 var langt mer alvorlig enn man først trodde. FOTO: AP Photo/Peter DejongVis mer

United-stjerna etter skrekkskaden: - Var nær å måtte amputere

Legene skjulte det for spilleren i seks måneder.

I 2015 fikk Manchester United-spilleren Luke Shaw sin Champions League-debut mot PSV.

Etter kun et kvarter ut i kampen satte PSVs Héctor Moreno inn en knallhard takling på engelskmannen, som ble liggende lenge på banen.

I åtte minutter lå Shaw på banen mens han ble tilført oksygen. Reprisen viste tydelig at beinet brakk i taklinga.

Optimistisk startet han rehabiliteringen, og etter beinhard jobbing kom han seg tilbake på banen.

Nå viser det seg at situasjonen hans var langt mer alvorlig enn han trodde.

Spilleren hadde mange komplikasjoner med beinet, og legene jobbet på spreng.

- Det var et virkelig tøft øyeblikk i karrieren min. Ikke mange vet dette, men jeg var nær ved å miste beinet. Jeg visste heller ikke om den biten før legene fortalte meg det seks måneder seinere, sier spilleren ifølge BBC.

Gode beslutninger

Det avgjørende i situasjonen ble at det medisinske personellet valgte å la Shaw bli værende på sykehus i Nederland.

- På det tidspunktet vurderte de å fly meg hjem, og hadde jeg gjort det, ville jeg trolig ha mistet beinet som følge av blodpropper og slike ting, sier Shaw.

- Jeg vil helst ikke snakke for mye om dette, men jeg har to arr nedover siden av beinet der de måtte åpne opp, fordi det var så alvorlig, fortsetter han.

Til alt hell endte skademarerittet godt, og nå er Shaw tilbake minst like sterk som før. I sesonginnledningen har han imponert for Manchester United og høstet skryt hos manager José Mourinho.

Det ga plass i den engelske landslagstroppen til de kommende kampene mot Sveits og Spania. Shaw sier han føler seg privilegert som er tilbake med flagget på brystet.

Takker Mourinho

Nå har Luke Shaw lagt den tunge tida bak seg. Han har trent seg godt opp, og i sommer dukket det opp bilder som viste at spilleren har ligget i hardtrening i sommer.

Han har lagt den alvorlige skaden bak seg og tenker ikke på det.

- Jeg bryr meg ikke lenger. Jeg føler meg stert, og beinet er akkurat like bra som det var før bruddet, sier han.

Nå takker han United-manager Mourinho, som tidligere har kritisert nettopp Shaw, for tilliten.

- Jose viste meg tillit i starten av denne sesongen, og på enkelte tidspunkter har selvsagt folk trodd at han ikke stolte på meg. Det hadde vært enkelt for ham å si «jeg vil selge ham, jeg vil ikke ha han mer». Men han har alltid trodd på meg, sier han.

Nå kan det bli landslagsspill for 23-åringen.