HAR SNUDD ALT PÅ HODET: Ole Gunnar Solskjær får ros for det han har gjort på kort tid som United-manager. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images
HAR SNUDD ALT PÅ HODET: Ole Gunnar Solskjær får ros for det han har gjort på kort tid som United-manager. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA ImagesVis mer

Luke Shaw med Solskjær-skryt

United-stjerna fikk Solskjær-beskjeden fra kjæresten: - Jeg ante ingenting

Luke Shaw lovpriser sin nye manager.

Søndag skal Ole Gunnar Solskjær lede Manchester United for tredje gang, når Bournemouth står på motsatt banehalvdel på Old Trafford.

Solskjær har fått ros for å ha fått stjerner som Paul Pogba til å blomstre. 45-åringen fra Kristiansund, med legendestatus i United, har også gitt backen Luke Shaw tillit.

Shaw innrømmer overfor Sky Sports at Solskjær-ansettelsen kom som et sjokk på ham.

- Jeg ante ikke at dette kunne skje, sier Shaw.

Lovpriser Solskjær

Shaw avslører at det var kjæresten som fortalte ham at Solskjær var hans nye trener.

- Sannheten er at kjæresten min fortalte meg det. Jeg våknet den morgenen, dusjet, og hun kom løpende og fortalte meg det. Jeg hadde ikke sett på telefonen eller noe. Så det var slik jeg fant det ut, sier Shaw.

Videre lovpriser han sin nye manager.

Solskjær har allerede fått mye ros for å ha snudd stemningen i Manchester United etter at de i noen måneder har slitt under José Mourinhos ledelse.

- Jeg tror man kan se utenfra hvor mye ting har endret seg på kort tid. Han er en positiv manager, han vet hva klubben trenger og hva fansen ønsker seg, sier Shaw.

FORNØYD: United-stjerna Luke Shaw. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
FORNØYD: United-stjerna Luke Shaw. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer

«Hårføneren»

Med det mener han spesielt hvordan Solskjær vil spille fotball - angrepsvillig og kvikt.

Ole Gunnar Solskjær (45) oppfattes som varm og vennlig. Men han kan også være skarp, avslører tidligere og nåværende Molde-spillere.

- Jeg har fått «hårføneren» selv. Det funket, sier tidligere Molde-spiller Magne Simonsen til Dagbladet. Han refererer ikke til en ekte hårføner, men den sir Alex Ferguson tok fram hvis han ikke var fornøyd med spillernes prestasjoner. Da kjeftet skotten slik at hårene reiste seg som om du brukte en hårføner.

Denne hårføneren har igjen blitt et tema etter at Ole Gunnar Solskjær ble klar for Manchester United. For er 45-åringen fra Kristiansund rett og slett for snill? Storavisa The Independents ledende fotballkommentator, Miguel Delaney, var blant dem som hevdet at det var knyttet skepsis til Solskjær med tanke på de sterke personlighetene i Manchester United.

Skal man tro flere spillere som tidligere har spilt under Solskjær, er det ingen grunn til det. Flere tegner et bilde av en vennlig og varm trener, men poengterer at han også kan være skarp.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer