EN ÅLREIT FYR: Juan Mata ønsker å bidra til at verden blir et bedre sted, derfor skal han donere 1 prosent av sin årslønn til veldedighet. Foto: Paul Currie / BPI / Shutterstock
EN ÅLREIT FYR: Juan Mata ønsker å bidra til at verden blir et bedre sted, derfor skal han donere 1 prosent av sin årslønn til veldedighet. Foto: Paul Currie / BPI / ShutterstockVis mer

Premier League

United-stjerna gir bort 1 prosent av lønna til veldedighet: - Kan endre verden

Juan Mata ønsker å gjøre verden til et bedre sted.

(Dagbladet): Manchester United-spilleren har lenge vært kjent som en av fotballens snilleste menn, blant annet for sin omgang med fansen.

Nå befester han den tittelen, med sitt nyeste tiltak.

Mata har bestemt seg for å donere én prosent av sin årslønn til en veldedighet som støtter fotballtiltak for vanskeligstilte barn, det skriver han i en blogg på The Players Tribune.

Donasjon

Ifølge The Independent, tjener midtbanespilleren rundt 7 millioner pund i året. Tar vi i bruk dagens valutakurs og lovnaden om en donasjon på 1 prosent, vil dette tilsvare rundt 725 000 norske kroner.

- Det er en liten gest, men hvis den blir delt, kan det endre verden, skriver han i bloggen og fortsetter:

- Noe av det første jeg lærte med fotballen, er at det trengs et lag for å oppnå drømmene dine. Vi lever etter det mantraet på banen, men vi ser ikke nok til det i det sosiale rom.

Mata var for en måneds tid siden i India og så hva en slik veldedig organisasjon kan gjøre. Han forteller på bloggen at det var vanskelig i det hele tatt å begripe den fattigdommen han var vitne til.

Startellver

Nå ønsker han at tiltaket for å gjøre verden litt bedre, skal inspirere flere.

- Jeg leder dette tiltaket, men jeg ønsker ikke å være alene om det.

Han frir derfor til sine medspillere og ønsker at de sammen kan danne en såkalt «XI», en startellever, som gjør det samme som han.

- Sammen kan vi skape en bevegelse basert på felles verdier som kan integreres i hele fotballindustrien, for alltid.

Inspirasjonen for tiltaket skal stamme fra Champions Leauge-finalen i 2012, hvor hans daværende lag Chelsea slo Bayern München.

- Vi kom fra forskjellige steder, fra forskjellige omstendigheter og snakket mange forskjellige språk, men vi sto samlet i Tyskland, som mestere av Europa, skriver han på bloggen.