MÅTTE FORKLARE: Victor NIlsson Lindelöf scorer en sjelden gang. I går gjorde han det mot Russland, og sendte et stikk til Zlatan Ibrahimovic. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
MÅTTE FORKLARE: Victor NIlsson Lindelöf scorer en sjelden gang. I går gjorde han det mot Russland, og sendte et stikk til Zlatan Ibrahimovic. Foto: Joel Marklund/BildbyrånVis mer

Victor Lindelöfs Zlatan-spøk

United-stjerna måtte forklare etter Zlatan-stikk

Victor Nilsson Lindelöf spøkte med at han skal slå Zlatan Ibrahimovics målrekord. Det skal godt gjøres. Det er Lindelöf klar over selv også.

Sveriges Nations League-deltakelse kan ikke sies å ha vært noe annet enn en stor suksess. Etter å ha valset over Russland på B-nivået tirsdag kveld, rykker våre naboer i øst opp til øverste nivå i turneringa.

Sverige vant 2-0 etter scoringer av Marcus Berg og Manchester United-stjerna Victor Lindelöf (24).

Forsvarsspilleren er ikke som en ren goalgetter å regne, og scoret med det sitt andre landslagsmål på 29 kamper med flagget på brystet. Etter kampen postet han et innlegg på Instagram rettet mot superstjerne og landsmann Zlatan Ibrahimovic (37):

- Pass deg, Zlatan!

View this post on Instagram

Watch out @iamzlatanibrahimovic⚡️🇸🇪

A post shared by Victor Lindelöf (@victorlindelof) on

Måtte forklare

Etter kampen måtte United-stjerna forklare stikket.

- Jeg spøkte bare litt om at jeg skulle slå målrekorden hans. Alle vet at jeg ikke scorer så ofte, så jeg tror folk bare ser på det som en spøk, sier Lindelöf til Expressen.

LEGENDE: Zlatan Ibrahimovic er svenskenes udiskuterbare stjerne - selv om han ikke har spilt landslagsfotball på to år. Foto: Elisa Ferrari/TT / NTB scanpix
LEGENDE: Zlatan Ibrahimovic er svenskenes udiskuterbare stjerne - selv om han ikke har spilt landslagsfotball på to år. Foto: Elisa Ferrari/TT / NTB scanpix Vis mer

Som kjent er Zlatan Ibrahimovic for en ren legende å regne, både i klubb- og landslagssammenheng. Zlatan har 62 mål på 116 kamper for det svenske landslaget.

Han bestemte seg for å avslutte landslagskarrieren i 2016.

- Det var veldig kult å score mål. Ballen havnet i beina mine og da var det bare å banke til. Det var gøy, siden jeg sjelden scorer, sier Lindelöf.

EM-kvalifisering

Seieren tar altså Sverige til nivå A i Nations League. Det er sterkt. Der befinner det seg lag som Nederland, Frankrike og England.

Når trekning av gruppene til EM-kvalifiseringen gjøres i starten av desember, befinner Sverige seg på nivå to. Norge er til sammenlikning på nivå tre etter gruppeseieren på nivå C.

De to beste i hver gruppe kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i 2020, mens de fire siste plassene deles ut i kvalifisering mellom de fire beste ikkekvalifiserte lagene i hver av de fire nasjonsligadivisjonene. Som gruppevinner i C-divisjonen er Norge garantert en slik sjanse i fall laget ikke lykkes i EM-kvalifiseringen.

Dersom ingen av gruppevinnerne fra C-divisjonen ender i topp to i EM-kvalifiseringen, vil Norge møte Serbia hjemme i semifinale, mens Skottland tar imot Finland i den andre. Dette vil endres om én eller flere av gruppevinnerne løser EM-billett i 2019.