Sverige - Norge 1-1

United-stjerna sint

Victor Lindelöf til Dagbladet: - Jeg skal prate med Solskjær når jeg kommer tilbake.

HADDE IKKE DAGEN: Victor Lindelöf mener Sverige aldri kom inn i kampen mot Norge. Foto: NTB scanpix
HADDE IKKE DAGEN: Victor Lindelöf mener Sverige aldri kom inn i kampen mot Norge. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Sverige - Norge 1-1

STOCKHOLM (Dagbladet): Den svenske Manchester United-spilleren Victor Lindelöf (25) var frustrert og sint etter 1-1 mot Norge i går kveld.

- Det var en dårlig kamp av oss. Vi kom ikke opp på nivået vårt. Tempoet på ballen var for dårlig. Vi kom ikke inn i kampen, derfor tapte vi to poeng, sier Lindelöf.

Han kom ut i pressesonen på Friends Arena seint søndag kveld og snakket klart, tydelig og bestemt. Til daglig er han midtstopper i Manchester United. På Dagbladets spørsmål om hva han tror er Ole Gunnar Solskjærs dom etter kampen, svarer han:

- Det vet jeg ikke. Vi får se. Jeg skal prate med ham når jeg kommer tilbake.

MISFORNØYD: Victor Lindelöf var skuffet da han møtte journalister i pressesonen på Friends Arena i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
MISFORNØYD: Victor Lindelöf var skuffet da han møtte journalister i pressesonen på Friends Arena i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Lindelöf fortsetter en frustrerende periode som fotballspiller. I de to siste kampene for Manchester United - mot Crystal Palace og Southampton - var han elendig i to hodedueller i avgjørende situasjoner. United tapte 1-2 for Palace og spilte 1-1 mot Southampton og ligger på åttendeplass i Premier League.

Lindelöf var heller ikke fornøyd med sin egen innsats mot Norge.

- Jeg er den første som kommer til å se meg i speilet. Jeg spilte ikke bra, erklærer han.

- Hvorfor kom dere ikke opp på deres nivå?

- Jeg har ingen anelse. Jeg vet faktisk ikke. Vi hadde alle forutsetninger for en god kamp. Vi spilte på hjemmebane, vi hadde fantastiske fans - det er klart vi skal kunne gjøre det bra. Men det gjorde vi ikke.

Lindelöf fortsetter:

- I andre omgang fikk vi 1-1. Da spilte vi bra. Så ble det avbrudd i kampen. Etterpå døde den bare ut.

EXPRESSEN I DAG: Håpet var at det svenske landslaget skulle bli enda bedre etter Russland-VM. I stedet er det flere spørsmål, mener Expressen.
EXPRESSEN I DAG: Håpet var at det svenske landslaget skulle bli enda bedre etter Russland-VM. I stedet er det flere spørsmål, mener Expressen. Vis mer

1-1 var heller ikke noe de norske spillerne var fornøyd med etterpå:

- Jeg synes vi var bedre enn dem. Sist gang vi møttes (3-3 på Ullevaal) var de best den siste halvtimen. I dag hadde de 10-15 minutter i andre omgang hvor vi lå altfor lavt og de vant duellene, sier Joshua King.

- Men jeg synes vi spilte en bedre kamp. Jeg synes vi fortjente hundre prosent å vinne. Jeg er fornøyd med min egen innsats og skulle gjerne hatt et mål, sier spissen.

- Hvis noen av de svenske spillerne kommer og sier at de spilte bedre enn oss, så har de i alle fall røyka.

Den siste uttalelsen blir fokusert på i den svenske storavisa Aftonbladet i dag - under overskriften «Norska hånet». Expressen følger opp: «Norska attacken på blågult.»

AFTONBLADET I DAG: Den svenske avisa Aftonbladet fokuserer på «Norska hånet» i dag. Overskriften er basert på en uttalese fra Joshua King om at svenskene «har røyka» hvis de påstår at de var bedre enn Norge.
AFTONBLADET I DAG: Den svenske avisa Aftonbladet fokuserer på «Norska hånet» i dag. Overskriften er basert på en uttalese fra Joshua King om at svenskene «har røyka» hvis de påstår at de var bedre enn Norge. Vis mer

Til tross for svensk misnøye er laget i førersetet til å ta andreplassen i gruppa. De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

Norges neste kamp er hjemme mot Spania 12. oktober. Deretter venter Romania borte 15. oktober.

Norge har også muligheten til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet gjennom playoff i Nations League i mars.

LANDSKAMP: Dagbladet spurte svenskene hva de tror blir utfallet av søndagens kveld mellom Norge og Sverige. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer
EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200