Chris Smalling mistet faren

United-stjernas personlige tragedie

Chris Smalling forteller åpenhjertig om sin tøffe barndom.

TØFF BARNDOM: Chris Smalling letter på sløret om den vanskelige barndommen, der han mistet faren og hadde det trangt økonomisk. Foto: Paul ELLIS / AFP
TØFF BARNDOM: Chris Smalling letter på sløret om den vanskelige barndommen, der han mistet faren og hadde det trangt økonomisk. Foto: Paul ELLIS / AFPVis mer
  • Manchester United - West Ham klokka 18.30 på TV 2 Sport Premium

Det gjør han i BBCs fotballpodkast.

29-åringen, født i London, har fått 13 kamper fra start i Premier League denne sesongen. Men veien til en plass i Manchester Uniteds førsteellever har vært tøff.

Smalling mistet faren da han var fem år gammel. Mora, Theresa, satt da igjen med ansvaret for parets to sønner. Etter noen år i London, flyttet de tre til Kent, sørøst i Storbritannia, for å få en ny start.

- Jeg har ikke så mange minner, det er bare noen glimt av ham. Men jeg har noen bilder hjemme. Det inspirerer meg å prøve å gjøre ham stolt. Jeg ser på bildet før hver kamp, det minner meg på at jeg må nyte øyeblikket, for jeg vet hvor skjørt livet er, sier Smalling til BBC.

MANAGER OG ELEV: Ole Gunnar Solskjær og Chris Smalling. Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith
MANAGER OG ELEV: Ole Gunnar Solskjær og Chris Smalling. Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith Vis mer

Dårlig råd

Smalling forteller at familien til tider hadde så dårlig råd at den unge, lovende fotballspilleren ikke hadde råd til å ta bussen til trening.

- Mamma gjorde sitt aller beste. Jeg prøver å gjøre livet hennes så bra som jeg bare klarer, for hun har gjort så mye for broren min og meg, sier Smalling.

Siden 2010 har Chris Smalling hele 202 offisielle kamper for Manchester United. 29-åringen har flere ganger hyllet mora for at han har kommet akkurat dit.

For to år siden postet han et rørende innlegg i anledning morsdagen på sin Facebook-konto.

- Gratulerer med morsdagen til verdens mest fantastiske mor. Takk for at du alltid har drømt like stort som meg og pushet meg til å vinne i livet. Jeg ville ikke vært her uten deg!

- Alt er mulig

Smalling er ambassadør for organisasjonen Football Beyond Borders, som støtter barns utdanning og at alle som vil skal få spille fotball.

Under et besøk på en skole i februar, var Smalling åpen om at han har opplevd vanskelige ting på og utenfor fotballbanen.

- Å satse på fotballen var alltid en drøm for meg, men en fjern drøm fram til jeg startet på universitetet. Jeg hadde vært på noen prøvespill, men det var ikke realistisk. Det var et barns drøm, sa Smalling ifølge The Guardian.

Budskapet? Alt er mulig.

- Jeg har støtt på mange skjær i sjøen. Selv da jeg var elleve og ikke ble tatt ut til kamper, seinere i karrieren, eller i livet generelt, sier Smalling.

View this post on Instagram

📸 ❤️ #united4unicef

A post shared by Chris Smalling (@smalling) on

Blir pappa for første gang

Lykken smiler for øvrig på hjemmebane for tida. Sommeren 2017 giftet Smalling seg med modellen Sam i Italia. På nyttårsaften kunne de dele at de venter sitt første barn.

Gutten er ventet å komme til verden i mai.

- Med en sønn på vei og en ny start i Manchester United, kommer 2019 til å bli stort. Kjør på! skrev Smalling da han annonserte nyheten via Instagram.

Den nye starten det refereres til, er at Ole Gunnar Solskjær kom inn som manager i klubben. Han har fått ros for å ha snudd det som virket å være en uinspirert og lei spillerstall, til glede og motivasjon på Old Trafford.

Smalling var en av dem som hadde sterkest tro på Solskjær før han fikk jobben som permanent manager i klubben.

- Slik vi har spilt under ham, vil jeg si han uten tvil bør få jobben. Vi ville blitt glade for det, sa Smalling i et intervju med The Times.