United-stjernas varsko:
- Spennende posisjon

Marcus Rashford mener Manchester United er i en spennende posisjon, med unge, sultne og raske angripere.

TO GODE VENNER: Kristiansund-trener Christian Michelsen sammen med Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen. Foto: Christian Roth
TO GODE VENNER: Kristiansund-trener Christian Michelsen sammen med Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen. Foto: Christian RothVis mer

Kristiansund BK - Manchester United 0-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United misbrukte en haug med sjanser før Juan Mata ble tildelt straffespark på overtid. Straffesparket satte spanjolen selv i mål.

Marcus Rashford og de andre United-stjernene sleit med å finne veien til nettmaskene. Etterpå var engelskmannen en av få som stoppet i pressesonen, for i hovedsak ta en prat med engelske journalister.

Angriperen peker på at Manchester United kan spille på flere strenger i angrep, og ikke er avhengig av én spiss som scorer alle målene.

- Det er viktig for alle lag. Hvis en spiss scorer alle målene, er det en annerledes følelse som lag, i motsetning til om alle spissene scorer mål, så det er definitivt en god følelse og det holder oss på tå hev, så vi ser fram til sesongstart, sier Rashford.

Engelskmannen har flere ganger blitt flyttet ut på en av kantene av Solskjær, noe som også var tilfellet mot Kristiansund. Det har han ikke noe imot.

- Jeg har alltid sagt at målet mitt ikke er å spille som en nummer ni. Det handler om å kunne tilpasse seg og spille i alle posisjoner, og være en person som kan score mål fra alle posisjoner. Og det er noe som angriperne våre kan, sier Rashford.

SE TV: Etter kampen mellom Kristiansund og Manchester United, kom stjernespiller Nemanja Matic med noen velmente råd til popstjerne-duoen Marcus og Martinus. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

- Må stå sammen

Solskjær uttalte tidligere denne uka at målet for sesongen er å kjempe om trofeer. Rashford peker på viktigheten av at de røde fokuserer på seg og sitt.

- Vi må stå sammen som et lag og vise folk hva vi er i stand til. Denne sesongen spesielt, må vi fokusere på oss selv, spille bra og nyte fotballen, sier Rashford.

United er et lag som har mye fart i angrepet, med Anthony Martial, Daniel James, Marcus Rashford og Jesse Lingard for å nevne noen. Spillere som kan skremme motstandere.

- Ja, vi er i en spennende posisjon nå. Det er mange unge spillere, det er mange sultne spillere, og det er også viktig. Forhåpentligvis holder vi formen fram til sesongstart. Trening er viktigt for meg, vi må fortsette å forbedre oss, sier United-angriperen videre.

Alvoret begynner i første serierunde, hvor Chelsea venter på motsatt bnehalvdel.

- Det er en tøff start, men alle ser bare fram mot det, sier Rashford.

MANCHESTER UNITED SPILTE MOT KRISTIANSUND BK: Det endte 0-1 i oppgjøret mellom Kristiansund BK og Manchester United på Ullevaal Stadion i kveld. Vis mer

- Må bli mer kliniske

Solskjær inntok podiet sammen med Kristiansund-manager Christian Michelsen på pressekonferansen etter kampen. Han forteller at elleveren ikke er gitt, og at han jobber med å få inn noen nye spillere før overgangsvinduet stenger.

- Vi har en sterk tropp, og jeg mener det ikke er så stor forskjell når vi gjør bytter, så vi må finne den riktige balansen. Vi har ikke valgt elleveren ennå, men vi har forsøkt de fleste konstellasjoner, sier Solskjær.

Manchester United sløste med sjansene i kveld, men det bekymrer ikke Solskjær.

- Jeg har sagt tidligere at vi må bli mer kliniske. Vi er solide bakover. Vi skulle gjort det bedre. Keeperne deres var gode, alle tre gjorde det bra. Det var noen gode redninger. Vi skal jobbe videre, fortsette å forbedre oss, og gjøre forholdet mellom spillerne og mønsteret enda bedre. Det er ikke en bekymring, men det er noe vi må forbedre, sier Solskjær.

Nordmannen ønsket ikke å lette på sløret om mulige spillere inn porten på Old Trafford.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Familiefest

En som nesten fikk samme mengde applaus som den forløsende scoringen, var Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah, som fikk de siste fem minuttene mot det engelske storlaget.

- Å få debuten her er stort for ham og et stort øyeblikk.

- Det var spesielt, hele oppbyggingen til kampen var spesielt for en fyr fra Kristiansund. Jeg tror publikum nøt det. Det er en spesiell kveld for alle. Jeg syns de klarte seg bra, for vi sleit med å score mål.

En annen i familien som fikk kjenne på hvordan det er å være på benken, var yngstesønnen Elijah, som satt på Solskjærs venstre side under hele kampen.

- Han bestemte det, sier Solskjær om hvem som bestemte at sønnen skulle sitte på benken som «assistenmanager».

- Det var en slik kveld du får en gang i livet. Det var stort for ham og han var stolt over å sitte der. Han kan sin fotball, så han hadde en god analyse etter kampen, sier Solskjær videre.