SPILLER MED SELVTILLIT: Manchester Uniteds Ander Herrera har spilt en viktig rolle under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
SPILLER MED SELVTILLIT: Manchester Uniteds Ander Herrera har spilt en viktig rolle under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB ScanpixVis mer

United-stjerne etter Solskjær-spørsmål: - Hør her

Ander Herrera forteller om Ole Gunnar Solskjærs inntog i Manchester United, og hvorfor han ikke vil sammenlikne Solskjær med forgjengeren.

LEICESTER (Dagbladet): Mens Ole Gunnar Solskjær og flere av Manchester Uniteds spillere tilsynelatende hadde dårlig tid etter kampen mot Leicester, stilte spanske Ander Herrera villig opp for pressen på King Power Stadium etter 1-0-seieren.

Herrera har slått ut i full blomst under Solskjærs ledelse, og skal ha mye av æren for at de røde står uten tap på ti kamper. 29-åringen forteller at han får god selvtillit av å jobbe med nordmannen.

- Ole er veldig fornøyd med jobben jeg gjør. Han gir meg veldig mye selvtillit. Han vet at jeg kan hjelpe laget når jeg har ballen, men også uten ball ved å vinne den tilbake så fort som mulig. Jeg tror han vet at jeg kan jobbe for å gi alle de andre spillerne frihet, og jeg vil gjøre ham fornøyd, sier Herrera til Dagbladet og fortsetter:

- Og jeg føler meg veldig bra, men det er ikke bare meg, jeg tror alle føler seg bra. Spillerne som kommer fra benken hjelper til, i dag hjalp Romelu (Lukaku) og Anthony (Martial) til og vi kunne avgjort kampen tidligere med deres hjelp. Jones hjalp også til som høyreback, han hadde noen klareringer. Jeg føler meg veldig bra, men jeg tror alle gjør det.

Vil ikke sammenlikne

Da Herrera fikk spørsmål fra VG om hva som har vært den største endringen Solskjær har gjort etter at han tok over, så nok spanjolen for seg mulige overskrifter i engelsk presse.

- Hør her. Jeg kommer ikke til å dra sammenlikninger, for selv om jeg ikke ønsker å sammenlikne, er det noen journalister som forsøker å gjøre det. Jeg kommer bare til å snakke om det som skjer nå. Jeg forstår spørsmålet ditt, men jeg vil være klar på at jeg ikke sammenlikner, sier Herrera og fortsetter:

- Vi er veldig forøyde med ham (Solskjær), alle føler seg frie. Vi er veldig flinke til å ligge kompakte, for vi vet at vi er veldig gode på kontringer. Jeg tror Paul føler seg fri fordi jeg og Nemanja og midtstopperne hele tiden kontrollerer motstanderens angrep, selv når vi har ballen.

- Jeg tror Marcus Rashford føler seg fri, Jesse Lingard føler seg fri, Alexis (sanchez) også. Det var det samme med Juan (Mata) her om dagen, da han beveget seg overalt. Vi spiller med mye frihet og det er en av tingene han snakker om hver dag. Vi må være kompakte, de to midtstopperne, meg og Nemanja, og noen ganger også backene. Det er det jeg kan si, det er bare det jeg kan si, sier Herrera videre.

Spanjolen vet at det fort blir overskrifter dersom han sammenlikner United-troppen under Solskjær, med troppen som underpresterte under gamletrener José Mourinho.

Funnet sin trio

Solskjær ser ut til å ha funnet sin beste midtbane i Paul Pogba, Nemanja Matic og Ander Herrera, som har spilt klart mest under 45-åringen. Midtbanetrioen fungerer veldig bra sammen.

- Jeg føler det er noe trenerne jobber veldig mye med. De er veldig fokuserte og de insisterer mye på at vi skal la de andre spillerne få mye frihet, til og med Paul (Pogba), så jeg og Nemanja (Matic) jobber godt sammen. Men det er ikke bare oss, jeg mener Andreas (Pereira) kan hjelpe til, troppen kan hjelpe til, og det samme kan Fred, som har kvaliteter, sier Herrera diplomatisk og fortsetter:

- Jeg kan ikke lyve, jeg føler meg bra, jeg føler meg bra sammen med dem. Vi er gode sammen, men vi har en stor tropp og nå har vi et tett kampprogram hvor vi trenger alle, sier Herrera.

Det hører med til historien at da Andreas Pereira endelig fikk en etterlengtet sjanse fra start, tabbet han seg ut ved å forære Burnley 0-1-scoringer i 2-2-kampen på Old Trafford. En svak generalprøve.

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

- Veldig bra

Selv om Herrera spiller noe av sin beste fotball i den røde drakta, er han usikker på om han er i sitt livs form. Han ble blant annet kåret til årets spiller i Manchester United tilbake i 2016/17-sesongen.

- Jeg ble kåret til årets spiller for to-tre år siden, så jeg må tenke på det også. Jeg føler meg veldig bra for øyeblikket. Jeg føler at jeg er i god form. Jeg kan løpe mye, jeg kan vinne tilbake ballen og jeg føler meg bra med ballen i beina, sier Herrera.

- Men jeg har alltid sagt det samme, at hvis manageren en dag bestemmer seg for å vrake meg, så vil jeg være klar for å hjelpe laget. Om det er i ti minutter, tolv minutter eller to minutter. Det er slik man kan bli suksessfull. Her om dagen startet jeg på benken, hvor Andreas (Pereira) spilte, sier Herrera og fortsetter:

- Etter min mening har vi en veldig sterk tropp og jeg er selvfølgelig veldig glad for min rolle i laget, men jeg kan ikke ta av, suksessfulle sesonger er basert på hele troppen og ikke bare elleve, 12, 13 av spillerne.

Knalltøff februar

Nå venter en tøff februar-måned med Chelsea i FA-cupen, PSG i Champions League og Liverpool i Premier League, for å nevne noen. Herrera tror United kan vinne alle kampene, men først bærer det til London og Craven Cottage.

- Ja, det kan vi, men den beste måten å gjøre det på er å forberede seg. Den beste måten vi kan forberede oss mot PSG er å slå Fulham borte. Det er slik jeg tenker, sier Herrera, i ren Solskjær-stil.

Nordmannen peker også hele tiden på at det er den neste kampen som er den viktigste, noe som tydelig har smittet over på spillerne.

Selv om Solskjær står med ti kamper uten tap, tror Herrera det vil ta slutt før sesongen er over. Spanjolen tror ikke Manchester United vil gå ubeseiret gjennom de siste ligakampene.

- Nei, det er umulig. Premier League er så tøft. City er en fantastisk lag og de tapte borte mot Newcastle. I Premier League mener jeg det er umulig å avslutte sesongen uten tap, det er umulig å ha 25-30 kamper uten tap under den nye manageren. Jeg skulle ønske det, men det er veldig vanskelig, sier han.

På spørsmål om Solskjær er den riktige mannen for den permanente jobben som Manchester United-manager, svarer Herrera:

- Vi er veldig fornøyde med ham for øyeblikket, men det er ikke min avgjørelse.