United-stjerne fronter shorts med eget rom for penis

- Bløff, mener ekspert.

VALLE/OSLO (Dagbladet): Manchester Uniteds utlånte Wilfried Zaha (21) klarte ikke å forhindre at Cardiff rykket ned fra Premier League.

United-talentet har hatt en beskjeden sesong etter overgangen på over 100 millioner kroner fra Crystal Palace i fjor sommer - men en reklame som Zaha stiller opp i vekker oppsikt.

Zaha stiller sammen med andre idrettsprofiler opp for «Gilmore Support Shorts» - noe som blant annet er omtalt på Fox Soccer. Treningsshortsen skal hindre Gilmores Groin, også kalt idrettsbrokk, en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken.

Shortsen har også et spesielt utseende med egen lomme til kjønnsorganet.

Skeptisk Idrettsbrokk er svært utbredt blant fotballspillere, og RBKs lege Torbjørn Grøntvedt har ikke tro på sportsshortsen.

- Dette er en skade som oppstår utelukkende hos fotballspillere. Det er på grunn av bevegelsesmønsteret. Spark og kraftige slag gjør at muskulaturen tøyes ut. Dette er noe det ikke går an å forebygge, sier Grøntvedt til Dagbladet.

 SPORTSSHORTS: Wilfried Zaha reklamerer for en shorts som skal forebygge Gilmores Groin.
SPORTSSHORTS: Wilfried Zaha reklamerer for en shorts som skal forebygge Gilmores Groin. Vis mer

- Hva hjelper mot denne skaden?

- Spillerne må opereres. Det er den eneste måten jeg vet om, sier Grøntvedt.

- Jeg har ingen tro på at det finnes en type sportsshorts som kan forebygge denne type skader. Det har jeg null tro på, sier RBK-legen.

Det er Zahas gamle skoletrener Aaron Smith som er direktør i firmaet bak treningshortsen.

- Jeg så ham for første gang på trening. Det strålte av ham og Wilfried var god med ballen. Et naturtalent, sier Smith ifølge nettstedet Croydon Advertiser.

RYKKET NED: Cardiff ved Ole Gunnar Solskjær og Wilfried Zaha. Foto:  AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
RYKKET NED: Cardiff ved Ole Gunnar Solskjær og Wilfried Zaha. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY Vis mer

Smith trente Zaha da fotballproffen bare var åtte år.

- Spennende Medisinsk ansvarlig i Vålerenga mener det er spennende dersom produktet fungerer.

- Gilmores Groin er en svakhet i hele muskulaturen rundt mage og lyske. Nøyaktig hvorfor det oppstår er vanskelig å si. Måten det opereres er det også delte meninger om. Det finnes spesialister blant annet i Tyskland som er flittig brukt blant storklubber i Europa, sier Vålerengas Eirik Bjærke til Dagbladet.

- Det er vanskelig for meg å kommentere om buksene funker. Jeg har aldri sett det før. Det må i så fall forebygge skader, sier Bjærke.

- Kan dette være aktuelt for VIF?

- Vi forebygger denne type skader ved å styrke muskulaturen. Det er en spennende sak hvis det faktisk funker. Da kunne jo alle våre spillere bare brukt denne shortsen. Det hadde gjort min jobb mye lettere, sier Bjærke.

SLET I UNITED: Wilfried Zaha slet med spilletid i Manchester United  før han ble lånt ut til Cardiff. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SLET I UNITED: Wilfried Zaha slet med spilletid i Manchester United før han ble lånt ut til Cardiff. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Ulrik Wisløff er professor ved institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU. Han har aldri hørt om noe som kan forebygge Gilmores Groin.

- Jeg vet at fotballspillere er særlig utsatt for denne skaden. Det er vanskelig for meg å si om dette produktet fungerer, men dette er noe jeg tviler meget sterkt på. Det kan hende det finnes legestudier som viser noe annet, men det har jeg aldri sett, sier Wisløff til Dagbladet.

Wilfried Zaha spilte i Crystal Palace fra 2010 til 2013, før han ble solgt til Manchester United. Fra januar 2014 er Zaha vært på lån i Cardiff. Han har spilt 10 kamper for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.