<strong>TOMMEL OPP:</strong> Ole Gunnar Solskjær var en glad mann etter tre nye poeng mot Tottenham. Nå hylles nordmannens taktiske grep. Foto: NTB scanpix
TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær var en glad mann etter tre nye poeng mot Tottenham. Nå hylles nordmannens taktiske grep. Foto: NTB scanpix Vis mer

Solskjærs taktiske grep hylles

United-stjerne gir Solskjær æren: - Tusen takk!

Ekspertene peker på hvilke grep Ole Gunnar Solskjær gjorde mot Tottenham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ander Herrera lovpriser kampplanen Ole Gunnar Solskjær og hans taktiske team la på Wembley søndag kveld.

Marcus Rashford scoret kampens eneste mål da Paul Pogba fant han med en presis langpasning diagonalt av banen. I etterkant avslørte franskmannen at de hadde øvd på dette trekket på trening en rekke ganger, og Herrera roser Solskjær for hvordan han fant hullene i Tottenham-laget.

- Manageren fortalte oss at det ville bli vanskelig å slå korte pasninger i begynnelsen av kampen. Han sa at det ville være enklere for oss å vende spillet og å se - nesten uten å se - mot den andre siden av banen, fordi det var der vi kom til å finne rom.

- Det var på den måten vi scoret, så tusen takk for kampplanen, sier spanjolen til klubbens hjemmeside.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Alsaker: - Tenker mer offensivt

Ole Gunnar Solskjær har gjort sakene sine veldig bra så langt i Manchester United. De seks første kampene har gitt seks seirer av seks mulige. Søndagens kamp mot Tottenham var deres antatt tøffeste etter at Solskjær tok over i desember.

Det har blitt påpekt at seirene mot Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle og Reading var litt som forventa, men at det er mot topplagene vi virkelig får se hva Solskjær kan bidra med i sjefsstolen hos sin gamle klubb.

Det fikk vi se i dag da de slo Tottenham på 3. plass 1-0 borte.

- Han har fått United-laget til å tenke mer offensivt. Derfor slipper Marcus Rashford og Anthony Martial å jobbe som sidebacker slik tilfellet var da José Mourinho var trener. Søndag traff han godt med inngangen - og har hell med seg i 2. omgang når Tottenham styrer. Mer offensiv inngang til kampene har betalt seg så langt, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Hyller Solskjærs taktiske grep

Solskjær er bare den fjerde norske manageren som får sjansen i engelsk fotball. Før har Henning Berg, Ståle Solbakken og Egil «Drillo» Olsen prøvd lykken, og under sistnevnte var Lars Tjærnås med som assistent.

I ettertid har han jobbet som fotballekspert i en rekke medier, og følger naturligvis nøye med nå som Solskjær får prøve seg i Englands mestvinnende klubb. I de fem første kampene under kristiansunderen har United møtt antatt svakere motstand, men søndag sto de ansikt til ansikt mot et lag som lå høyere på tabellen for første gang.

Det hindret likevel ikke United i å ta tre nye poeng, og Tjærnås ble imponert over hvordan nordmannen omstilte seg til storkampen.

- Søndag så vi en litt annen utgave av Solskjær. Han tilpasset både system og strategi til motstander mye mer enn i noen av de andre kampene. Samtidig fortsatte han å være modig på den måten at han lot de tre øverste spillerne stå høyt selv når Spurs flytta opp mange. Det fikk de betalt for på scoringen som avgjorde kampen, forklarer Tjærnås med sitt analytiske blikk.

Der United var best før pause, dominerte Tottenham nærmest totalt de siste 45 minuttene. Det utviklet seg til en sjansebonanza uten like, og Tjærnås tror Solskjær puster lettet ut etter kampen.

- Det fungerte strålende i førsteomgang, men de ble løpt over og spilt over i andreomgang. Ja, de var heldige som vant. Heldige – og gode der det teller mest, i begge ender. De Gea spilte til ti på børsen, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Kjenner kulturen

Også flere av spillerne har delt sin glede over hvordan Manchester United har framstått de siste ukene.

- Ole Gunnar Solskjær kjenner kulturen til Manchester United, og han prøver å få den inn i alle oss, fortalte Anthony Martial etter kampen mot Tottenham.

En annen spiller forteller om en tydelig leder som vet hva han vil ha ut av laget.

- Det er ikke bare spøk, smil og latter. Han ønsker hard jobbing, 100 prosent fra hver spiller, og alle spillerne vet hva som er deres jobb på kampdagen. Vi vet hva vi skal gjøre, sa Jesse Lingard før dagens kamp.

Serien viktigst

Det er serien som blir viktigst for Solskjær framover. Da han tok over i desember lå United på 6. plass, elleve poeng bak Chelsea på fjerdeplass. Alt handler om å bli blant topp fire, da det er de fire øverste på tabellen som kvalifiserer seg for Champions League neste sesong.

Nå er avstanden opp til fjerdeplassen, der Chelsea fortsatt befinner seg, kuttet ned til seks poeng. Samtidig er de likt med Arsenal på femteplassen, som gir gruppespill i Europa League.

- De har en god mulighet for å klare topp fire, sa Paul Scholes i TV 2 sitt studio i forbindelse med kampen mot Tottenham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer