<strong>GIKK GLIPP AV STARTEN:</strong> Det vites ikke hva Ole Gunnar Solskjær tenkte da Fred la bryllupsfesten til sesongoppkjøringen. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
GIKK GLIPP AV STARTEN: Det vites ikke hva Ole Gunnar Solskjær tenkte da Fred la bryllupsfesten til sesongoppkjøringen. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

United-stjerne med overraskende fravær etter tabbe

Manchester United-spiller Fred trodde han skulle få ferie på denne tida, og booket derfor bryllupsfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frederico Rodrigues de Paula Santos, eller Fred, som han kalles, kostet Manchester United mer enn 500 millioner kroner da han ble hentet fra ukrainske Sjakhtar Donetsk juni fjor.

Men brasilianeren har foreløpig ikke klart å leve opp til den prislappen. Han sleit med å få spilletid under tidligere United-manager José Mourinho, og har også fått begrenset spilletid under Ole Gunnar Solskjær. Dermed virker det som veien for en fast plass hos de røde er lang.

Derfor kunne det vært viktig for 26-åringen å få en rolig og god start under sommerens oppkjøring, men da Manchester United reiste til Australia for å starte forberedelsene til ny sesong i forrige uke, var ikke Fred med på flyet.

Det var overraskende at midtbanespilleren ikke var med, og det ble utad omtalt som «personlige grunner» til at han og lagkamerat Matteo Darmian ikke hadde sluttet seg til resten av troppen på 28 spillere.

Bryllupsfest

I ettertid har det vist seg at et bryllup var årsaken til at Fred gikk glipp av treningskampen mot Perth Glory.

Men hvorfor valgte han å legge datoen for bryllupsfesten til sesongoppkjøringen? Det viser seg at det var en tabbe.

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News trodde nemlig Fred at han ville bli tatt ut i Brasils tropp til Copa America, som nylig ble avviklet med nettopp Brasil som mestere. Turneringen ble avsluttet 7. juli, og etter planen ville Fred fått fri i ettertid ved deltakelse der.

Problemet var bare at kampen om plassene i Brasils tropp er så stor, at han aldri ble tatt ut til mesterskapet. I kjølvannet av en sesong med begrenset spilletid.

Fred og hustruen Monique Salum giftet seg under en mer privat tilstelning allerede i fjor, men arrangerte en bryllypsfest for venner og familie i disse dager. Paret skal ha bestemt seg for datoen for lenge siden, noe som gjorde at det krasjet med Uniteds sesongoppkjøring.

Glimrer med sitt fravær

Fred var en av fem spillere som ikke fløy til Australia og Asia sammen med resten av Manchester United-troppen. Alexis Sanchez er blant annet på ferie etter deltakelse i nettopp Copa America med Chile.

Natt til tirsdag norsk tid la Fred ut et bilde på Instagram som tilsynelatende er tatt om bord på et fly, hvor han skriver at han er på vei tilbake til «pre season».

Det er derfor ventet at han vil slutte seg til resten av Manchester United-troppen i Australia i nær framtid.

Manchester United møter Leeds i Perth onsdag. Den engelske storklubben skal også møte Kristiansund i løpet av sommeren.

<strong>PÅ VEI TILBAKE:</strong> Fred la ut dette bildet på Instagram. Foto: Instagram
PÅ VEI TILBAKE: Fred la ut dette bildet på Instagram. Foto: Instagram Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer