NUMMER 9: Zlatan Ibrahimovic tar over Anthony Martials draktnummer. Det liker ikke sistnevnte. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 9: Zlatan Ibrahimovic tar over Anthony Martials draktnummer. Det liker ikke sistnevnte. Foto: NTB ScanpixVis mer

United-stjerne skuffet over Zlatans trøyevalg. Svarer med kryptisk bilde

Anthony Martials Facebook-innlegg vekker oppsikt.

(Dagbladet): Tidligere denne uka kom det fram at Manchester Uniteds nysignering, Zlatan Ibrahimovic, får det nummeret han helst vil ha, altså nr. 9. Dermed overtar han nummeret til den franske stjerna Anthony Martial, som i stedet blir klubbens nye nr. 11.

Det er ikke uvanlig at Zlatan får det som han vil. Det er heller ikke uvanlig at klubber rydder plass for at ny stjerne skal få et attraktivt nummer, men normal prosedyre vil naturligvis være å forhøre seg med den som mister sitt draktnummer.

MISFORNØYD: Anthony Martial er angivelig misfornøyd med å ha mistet draktnummer 9 til Zlatan. Foto: NTB SCANPIX
MISFORNØYD: Anthony Martial er angivelig misfornøyd med å ha mistet draktnummer 9 til Zlatan. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Det har ikke Manchester United gjort i dette tilfelle, hevder den anerkjente franske journalisten Mohamed Bouhafsi. Ifølge Bouhafsi, som har 108 000 følgere på Twitter og nære kilder på Martial, ble det franske stjerneskuddet ikke informert om draktbyttet før nyheten var spredd over hele verden.

Martials svar

Det pussige er at Martial har publisert to bilder på sin Facebook-konto i løpet av det siste døgnet, hvor draktnummer 9 er i fokus. Bildene kan tolkes som en provokasjon mot draktnummerbyttet (se nederst i saken).

I sosiale medier diskuteres det hvorfor Martial legger ut disse bildene og ikke følger Manchester United på Twitter. Ryktene om han ønsker seg vekk, dementerer imidlertid Bouhafsi.

Han skriver at Martial ble skuffet, men at han samtidig er stolt av å bære Ryan Giggs tidligere nummer og gleder seg til en ny sesong på Old Trafford.

Samtidig synes franskmannen det er synd å bli behandlet på denne måten, skal vi tro Bouhafsi.

- Det handler ikke om tall, men om prinsipper, skriver den franske journalisten på Twitter.

Zlatans siste utfordring

Tidligere i uka avslørte Manchester United-manager José Mourinho hvordan han klarte å lokke Zlatan til klubben.

- Zlatan ville ha én utfordring til i karrieren. Da jeg fortalte ham at jeg hadde vunnet titler i England, Spania og Italia og at han ikke hadde det, men «bare» vunnet i Spania, Italia og Frankrike, tenkte han: «Ah, jeg vil til Manchester United. Jeg vil også vinne alt», sa portugiseren til Daily Mail.

- For meg er ikke alderen som står på Zlatans pass den riktige alderen. For meg er den ekte alderen hvordan kroppen, hjernen og innstillingen er. Denne gutten er ung, for kroppen hans er fantastisk.