LEGENDENS FARVEL: Nemanja Vidic takker Manchester United-fansen for støtten gjennom åtte år etter 1-1-kampen mot Southampton på St Mary's 11. mai. Nå går ferden videre til Internazionale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK / NTB Scanpix
LEGENDENS FARVEL: Nemanja Vidic takker Manchester United-fansen for støtten gjennom åtte år etter 1-1-kampen mot Southampton på St Mary's 11. mai. Nå går ferden videre til Internazionale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

United-stjerne snakker ut om krangling i garderoben

Vidics farvel.

(Dagbladet): Nemanja Vidic takket for seg som Manchester United-spiller forrige uke, etter åtte suksessfulle år i klubben.

I et stort intervju med Daily Telegraph forteller serberen om problemene i United under David Moyes denne sesongen.

Skal vi tro den Internazionale-klare stopperen var det ikke få ting de røde djevlene slet med på vei mot krise og 7. plass i Premier League.

- Vi kranglet i spillergruppa. Og denne sesongen gjorde vi det mer enn noen gang før, for det er i dårlige tider at folk viser at de virkelig bryr seg. Vi er fortsatt venner, men vi kranglet for å bli bedre, sier han.

- Vi kunne si de tingene til hverandre fordi vi har spilt sammen så lenge, men det gjorde vondt. Hvis man ikke hadde sagt noe, ville det blitt feil. Vi hadde noen tøffe øyeblikk i garderoben.

Moyes-kritikk Vidic har full respekt for det David Moyes forsøkte på i United, men mener overgangen i filosofi og tankegang ble for stor.

- Det var en omstilling, sier Vidic.

- Vi fikk inn en som ser fotball på en annen måte, og han ønsket å sette sitt preg på laget, og bygge opp en egen spillestil. Ryan (Giggs) tenker på samme måte som Sir Alex Ferguson, og hans måte å gjøre ting på var likere Sir Alex'. Spillerne følte seg mer komfortable da.

- Jeg sier ikke at David Moyes' måte var dårlig, men denne spillergruppa føler seg mer komfortabel når vi spiller på en bestemt måte. Du må respektere hvem du er og hva du representerer, og det er ikke noe poeng i å snakke om noen som var her, og som alle vet at mistet jobben fordi han ikke fikk til det han prøvde på, sier 32-åringen, og legger til:

- Det beste svaret jeg kan gi er at Moyes forsøkte virkelig hardt og han var proff i måten å gjøre ting på. Han var nærmest desperat etter å gjøre det bra. Dessverre skjedde ikke det, og det er alle lei seg for.

Respekt Vidic forteller videre at han hele tida forsøkte å løse problemene med Moyes på tomannshånd.

- Vi er alle mennesker. Vi er ikke enige om alt hele tida, men du må respektere manageren, du må respektere sjefen. Det er han som er ansvarlig. Hva slags påvirkning ville jeg ha på manageren hvis jeg sa «du bør bruke denne taktikken».

Serberen innrømmer at han trodde det ville bli en utfordrende sesong på Old Trafford, men sier at han aldri fryktet kollaps.

- Det har vært tøft. Vi trodde det ville bli vanskelig å vinne seriegull denne sesongen, men vi trodde at vi kom til å kjempe om trofeer. Vi endte opp med å gå glipp av muligheten til å vinne tittelen veldig tidlig, og så mistet vi muligheten til å vinne en av cupene også.

- Vi må ta ansvar alle sammen og vi må akseptere at vi ikke fikk det til. Vi klarte ikke å opprettholde den samme standarden på spillet vårt som vi hadde under Sir Alex. Jeg vil ikke peke på én ting og si at han burde kommet, han kunne ha kommet eller hva om det hadde vært noen andre. Hvis, hvis, hvis.

Som å starte PC'en på nytt Vidic mener imidlertid at Moyes brukte spillere i feil posisjon.

- Når du har en (sentral) midtbanespiller på vingen, kan det hende han ikke får det til. Du trenger tid for å tilpasse deg en bestemt spillestil, og vi tilpasset oss ikke raskt nok, sier han.

Vidic har uansett trua på Uniteds framtid nå som Moyes er ute av klubben. Han mener det handler om å få et helt nytt tankesett på plass.

- Det blir som å forandre innstillingene på PC'en og starte den på nytt, sier serberen, som nå skal inn i en toårskontrakt med Inter.