United-stjerne tatt på senga av Norge

Overrasket over nivået i U21-EM.

- HVEM ER DU?: Wilfried Zaha var ikke klar over at et U21-EM er et mesterskap med ganske mange gode fotballspillere. Her blir han introdusert for Norges U21-kaptein Stefan Strandberg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
- HVEM ER DU?: Wilfried Zaha var ikke klar over at et U21-EM er et mesterskap med ganske mange gode fotballspillere. Her blir han introdusert for Norges U21-kaptein Stefan Strandberg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Englands U21-landslag har vært gjenstand for heftig kritikk i britiske medier etter EM-fadesen i Israel. «De unge løvene», som de kalles, var blant favorittene i mesterskapet, men skuffet stort. Tre strake tap mot Italia, Norge og vertsnasjon Israel sendte engelskmennene rett ut av turneringa.

- Ikke forventet Manchester United-spiller Wilfried Zaha innrømmer at han var sjokkert over nivået på de andre lagene.

- Vi forventet ikke at de andre lagene skulle være så gode. Neste gang er vi nok bedre forberedt, sier Zaha ifølge The Sun.

Englands U21-sjef Stuart Pearce har ved flere anledninger uttrykt misnøye med at han ikke fikk ta med seg alle sine beste spillere. Blant de som holder U21-alder, men ikke var med til Israel, finner vi blant andre Alex Oxlade-Chamberlain, Phil Jones og Danny Wellbeck. Norge ettersendte som kjent fire spillere fra A-landslaget. Zaha ønsker ikke å skylde på det samme som sjefen.

Stjernegalleri - Det utgjorde i realiteten aldri noen forskjell. At sjefen (Pearce) mener at det er noen spillere som kunne forbedret laget, er det egentlig ikke noe vi kan gjøre noe med, annet enn å prøve vårt beste, sier 20-åringen ifølge The Telegraph, og medgir at laget kanskje ikke var god nok forberedt.

- Jeg tror ikke det har så mye å gjøre med at vi ikke gjorde så godt vi kunne, men mer med at vi ikke er vant til å spille i mesterskap hvor presset er så stort.

Blant spillerne som deltar i mesterskapet er Barcelona-stjerna Thiago (Spania), Tottenhams Lewis Holtby (Tyskland), Napoli-spiss Lorenzo Insigne (Italia) og Zahas lagkamerat i Manchester United, David de Gea (Spania).

Hvis nivået på spillere som disse kommer overraskende på Wilfried Zaha, spørs det om han ikke får seg et aldri så lite sjokk når han skal spille i Premier League neste sesong.