Tottenham - Manchester United

United-stjernen fikk revansj

Edinson Cavani (34) opplevde å få en scoring annullert etter en kontroversiell VAR-situasjon. Så tok han revansj og sikret seieren for Manchester United i storkampen.

MATADOR: Edinson Cavani stangt inn 2-1-scoringen som sikret tre poeng for Manchester United på Tottenham Stadium. Foto: Pool via REUTERS/Adrian Dennis
MATADOR: Edinson Cavani stangt inn 2-1-scoringen som sikret tre poeng for Manchester United på Tottenham Stadium. Foto: Pool via REUTERS/Adrian Dennis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TOTTENHAM - MANCHESTER UNITED 1-3

Oppgjøret mellom Tottenham og Manchester United på Tottenham Stadium endte til slutt 3-1 til Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Son Heung-min sendte Tottenham i føringen like før pause i London, mens Fred skapte balanse i regnskapet tidlig i den andre omgangen. Edinson Cavani skulle vise seg å bli den store helten da han stanget inn den forløsende andre scoringen, før Mason Greenwood fastsatte til 3-1.

Det store temaet ble uansett Cavanis annullerte scoring i første omgang. Uruguayaneren virket nemlig å ha all grunn til å juble tidlig i oppgjøret da han banket ballen i mål, før VAR og dommer Chris Kavanagh hadde funnet en forseelse i det oppbyggende spillet i forkant av målet.

- Dette er latterlig. VAR, og de som bruker VAR, de ødelegger spillet. Det der er ikke frispark. Da må de gi Rashford frispark for en situasjon tidligere også, men den ser de ikke på engang, sa Ian Wright i TV 2s studio da situasjonen ble tema i pausen.

Bildene viste nemlig at Scott McTominay hadde hatt hånda i ansiktet på Son Heung-min i forkant av målet, og etter en VAR-inngripen valgte Kavanagh å annullere målet.

På sosiale medier var også Manchester United-legenden Rio Ferdinand i fyr og flamme over annulleringen.

- Legg ned VAR, dette er skammelig! Tidligere i dag hadde vi en situasjon der en Burnley-spiller sparket Longstaff i ansiktet, og det var ikke engang et frispark. Nå dette, tordnet Ferdinand på Twitter.

Etter kampen var Tottenham-trener José Mourinho påpasselig med å hylle Solskjær og United.

- Vi spilte mot et godt lag som er veldig fysiske og har mange kvaliteter, sa Mourinho til SkySports etter oppgjøret.

Han mente uansett at hans lag hadde fortjent mer.

- Min mening er at dette var en god kamp. Jeg synes ikke vi fortjente dette resultatet, men vi tapte mot et veldig godt lag, sa den portugisiske stjernetreneren.

VAR-dramaet

Det var Tottenham som festet et grep innledningsvis i oppgjøret, og kontrollerte mye av banespillet tidlig i den første omgangen. Likevel virket Man United giftige på kontringsspillet hver gang Marcus Rashford ble sendt på løp.

Som nevnt, Manchester United kunne strekke armene i været etter 35 minutter da Paul Pogba spilte igjennom Edinson Cavani. Uruguayaneren gjorde ingen feil da han banket ballen i mål.

Dessverre for Uniteds del hadde VAR plukket opp en situasjon i forkant der Scott McTominay hadde klasket til Son Heung-min i ansiktet. Etter at dommer Chris Kavanagh hadde sett på situasjonen ble Cavanis scoring annullert.

SON KAN DET GÅ: Heung-min Son sendte Tottenham i føringen. Foto: Adrian Dennis/Pool via AP
SON KAN DET GÅ: Heung-min Son sendte Tottenham i føringen. Foto: Adrian Dennis/Pool via AP Vis mer

Son skulle være involvert like etter like etterpå da Tottenham broderte seg igjennom Uniteds forsvar. Harry Kane la ned ballen til Lucas Moura som kunne spille Son på åpent mål.

Sørkoreaneren gjorde ingen feil, og sendte José Mourinhos mannskap i føringen i London drøye fem minutter før halvspilt på Tottenham Stadium.

Til tross for et seint trykk fra Solskjærs menn, var det Tottenham som gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Cavanis revansj

United fortsatte å trykke på tidlig i den andre omgangen, og i det 53. minutt var Cavani frampå igjen etter et innlegg fra Pogba. Denne gangen ble forsøket blokket ut av Joe Rodon.

Presset skulle omsider hjelpe United, og etter at Lloris vartet opp med en flott redning fra Cavani i det 57. minutt, så kunne Fred følge opp på returen som ga United 1-1.

DRAMATIKKEN: Dommer Chris Kavanagh kom i fokus for sin bruk av VAR i oppgjøret. Foto: NTB
DRAMATIKKEN: Dommer Chris Kavanagh kom i fokus for sin bruk av VAR i oppgjøret. Foto: NTB Vis mer

Uniteds glede kunne fort ha vært kortvarig da Son fikk muligheten til å skyte inne i de rødkleddes boks. Heldigvis for Solskjærs del var keeper Dean Henderson kjapt nede og reddet.

Det svingte enormt mellom lagene der både Harry Kane og Fred hadde sine muligheter til å gi sine lag den forløsende scoringen.

Den skulle til slutt falle til gjestene fra Old Trafford. Innbytter Mason Greenwood skrudde nemlig et innlegg inn i boksen drøye kvarteret før slutt, og inne foran mål ventet Cavani.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær smilte fra øre til øre etter at Manchester United tok tre svært viktige poeng mot Tottenham. Foto: NTB
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær smilte fra øre til øre etter at Manchester United tok tre svært viktige poeng mot Tottenham. Foto: NTB Vis mer

Uruguayaneren stupte fram, og satte fram pannebrasken. Dermed kunne Lloris lite gjøre, og United hadde snudd 0-1 til 2-1.

Helt på tampen av oppgjøret skulle også innbytter Greenwood få sin scoring. Etter å ha fått ballen over på høyrefoten hamret han ballen forbi Lloris, og ordnet 3-1 for United.

Flere scoringer skulle det ikke bli, og seieren gjør at United knapper innpå tre poeng på byrival Manchester City, som fremdeles leder Premier League. Tottenham ligger som nummer sju i ligaen etter 31 kamper spilt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer