FREKK SCORING: Wayne Rooney lobbet enkelt inn 1-0 for Manchester United kort tid før pause mot Feyenoord. Foto: Scanpix
FREKK SCORING: Wayne Rooney lobbet enkelt inn 1-0 for Manchester United kort tid før pause mot Feyenoord. Foto: Scanpix Vis mer

Europa League

United-stjernene innfridde under massivt press. Høvlet over Feyenoord

Rooney ble historisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Man. Utd-Feyenoord 4-0 (1-0)

(Dagbladet): I store deler av trenerkarrieren har José Mourinho valgt å sette sin lit til etablerte spillere med lang erfaring. Med kveldens lagoppstilling til Europa League-møtet med Feyenoord var Manchester United-manageren tro mot filosofien.

Tre av de mest rutinerte herrene var også direkte involert i seiersmålene, mens unggutten Jesse Lingard la på til 4-0 på overtid. Før det hadde Wayne Rooney scoret det første ti minutter før pause, Juan Mata satt inn 2-0 etter hvilen og Zlatan Ibrahimovic presset inn det tredje via Feyenoord-keeper Brad Jones et kvarter før slutt.

- Det er en meget solid kamp av Manchester United. Det var uklassing på Old Trafford, sier Max-kommentator Kenneth Fredheim.

Kunne ikke tape

United visste på forhånd at de ikke hadde råd til å gå på et nederlag i kveldens oppgjør. En Feyenoord-seier ville betydd at både nederlenderne og tyrkiske Fenerbahce ville vært så godt som klare for utslagsrundene med en kamp igjen av gruppespillet.

Rooneys vakre lobbscoring på tampen av første omgang og de tre etter hvilen bidrar imidlertid til at Manchester United er to poeng foran kveldens motstander i jakten på avansementet. Max-ekspert Bengt Eriksen mener dog at den første nettkjenningen skulle vært annullert.

- Jeg mener at hofta til Rooney er på feil side. Sånn sett skulle det vært offside, men det er ingenting å henge assistendommeren ut for. Den er marginal, sier Eriksen.

Slik stilte lagene:

Man. Utd (4-2-3-1): Romero - Valencia, Jones, Blind, Shaw - Carrick, Pogba - Mata, Rooney, Mkhitaryan - Ibrahimovic.

Feyenoord (4-3-3): Jones - Karsdorp, Dammers, van der Heijden, Nelom - Kuyt, Tapia, Vilhena - Toornstra, Jørgensen, Elia.

Rooney med ny rekord

Kveldens opptur er kjærkommen for Manchester United og spesielt lagets kaptein.

Rooney har vært under press i lang tid, og det ble ikke bedre av at han drakk seg full under forrige landslagssamling. Supportere, eksperter og lagets manager har fulgt prestasjonene hans med kritiske øyne, noe de også gjorde i kveld. Derfor gjorde det nok ekstra godt for Rooney å være blant Old Trafford-gressets beste aktører.

Med 1-0-målet tok 31-åringen også over rekorden som klubbens mestscorende spiller i europacupsammenheng med 39 mål, noe som er ett mer enn Ruud van Nistelrooy, ifølge statistikkbyrået Opta. Rooney er fra før den engelskmannen som har puttet ballen i mål flest ganger for landslaget.

- Tenk om Rooney for alvor finner formen. Det er ingen tvil om at det gir United en ny dimensjon. Han ser mye lettere ut i steget enn han har gjort tidligere i sesongen, mener Fredheim.

Mkhitaryan fikk sjansen

En annen profil som fikk muligheten fra start, var Henrik Mkhitaryan. Det er store forventninger til hva armeneren kan utrette i Manchester United etter overgangen fra Borussia Dortmund i sommer, men Mourinho har så langt bare brukt ham sporadisk - til overraskelse for mange.

I kveld viste imidlertid 27-åringen glimtvis hvorfor han har vært ansett som en av verdens beste spillere i sin posisjon.

Håpet er at også Ibrahimovic skal gnistre framover. Et kvarter før slutt fikk svensken i alle fall med seg en målgivende fra matchen, etter at et hardt innlegg gikk via burvokter Jones og i mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer