United-stjernene står i kø for å hylle Solskjær

Minst sju Manchester United-spillere har offentlig rost Ole Gunnar Solskjær. TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener det taler for nordmannens sak, men påpeker samtidig at klubben ikke trenger å stresse.

FAVORITT: Ole Gunnar Solskjær har god grunn til å smile drøye tre måneder inn i vikariatet som Manchester United-manager. Foto: AFP.
FAVORITT: Ole Gunnar Solskjær har god grunn til å smile drøye tre måneder inn i vikariatet som Manchester United-manager. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsspilleren Chris Smalling føyer seg inn i rekken av Manchester United-spillere som har snakket varmt om den norske vikarmanageren. I et intervju med Premier League Productions, sier Manchester Uniteds nummer tolv at kontrastene før og etter Ole Gunnar Solskjær er store.

- Det er en fantastisk følelse å vite at vi går inn til alle kamper med mentaliteten at vi kan vinne, uavhengig av hvem som er motstander.

På spørsmål om Solskjær har overgått forventningene, er ikke midtstopperen i tvil.

- Han har det. Det var veldig opp og ned før ham. En uke vant vi, den neste skuffet vi. Jeg tror han har overgått alles forventninger.

Smallings landsmann og lagkamerat, Marcus Rashford, har også snakket om hvordan alt har endret seg etter at Solskjær dukket opp på Carrington og Old Trafford.

- Jeg tror at bare hans tilstedeværelse i bygningen forandret alle, selv damen i resepsjonen, Kath, som har jobbet der i mange år. Man kan merke forandringen hos alle, sier han.

Tror på fast ansettelse

Nå er vi oppe i minimum sju - kanskje er det også flere - som offentlig har uttrykt at de liker og vil ha Solskjær som klubbens manager på permanent basis. Victor Lindelöf, Luke Shaw, Paul Pogba, Romelu Lukaku, Jesse Lingard og Marcus Rashford, i tillegg til Smalling har alle vært ute og snakket om hvor bra stemningen er i klubben som følge av hans inntog i den røde delen av Manchester,

Kommentator i TV 2, Kasper Wikestad, sier til Dagbladet at han fremdeles tror Solskjær får jobben, men at han mener klubbledelsen har lagt en smart plan.

- De har fra starten av gjort det helt klart at han sitter ut sesongen, og så har han i mellomtiden gjort det veldig bra. Det er ingen grunn til å stresse, sier han.

Wikestad spekulerer i om klubben hadde tenkt å offentliggjøre Solskjær nå i landslagspausen. Da kom de to tapene mot Arsenal og Wolverhampton på et ubeleilig tidspunkt, sier han.

KOMMENTERER ENGELSK FOTBALL: Kasper Wikestad. Foto: TV 2.
KOMMENTERER ENGELSK FOTBALL: Kasper Wikestad. Foto: TV 2. Vis mer

- Men samtidig får man se ham i forskjellige situasjoner: Hvordan takler han to tap, hvordan håndterer han måten de tapte på, hvordan slår de tilbake? Det er ikke dumme ting å få svar på, sier han.

- Men jeg tror fremdeles at det blir ham. Det tror jeg de fleste tror.

Etter ulykksalige ansettelser og tunge perioder etter Sir Alex Ferguson, kan Manchester United omsider ha funnet sin mann. De røde djevlene er ute av FA Cupen, men skal fremdeles bryne seg på Barcelona i Champions League-kvartfinalen, samtidig som kampen om topp fire er vidåpen.

- Jeg tror det skal veldig dårlig form til fremover (for at han ikke skal få jobben). Da han ble ansatt sa jeg at jeg trodde kravene var topp fire, pluss enten seier i FA cupen eller å gjøre det bra i Champions League. Det har de fortatt god los på, selv om jeg tror det stakk ordentlig å ryke ut av FA Cupen. Den tror jeg han virkelig ville vinne.

1-2-tapet for ulvene har blitt stemplet som den svakeste kampen under Solskjær. I videovindundet under kan du se hva den anerkjente journalisten Mark Ogden hadde å si:

Ikke opp til spillerne, men...

Wikestad mener at et hederlig nederlag mot Barca i kvartfinalen vil anses som å gjøre det bra, og han har troen på at Solskjær & co. kaprer en plass blant de fire beste i Premier League, som vil gi Champions League-spill i neste sesong.

- Jeg rangerer dem foran et par andre lag, sier han.

Mens tittelkampen utkjempes mellom Liverpool og Manchester City, er det Manchester United, Tottenham, Arsenal og Chelsea som kjemper om 3.- og 4. plassen.

Og mens spillerne åpenbart ønsker nordmannen også etter at sesongen er omme, er Wikestad klar på at Manchester United-ledelsen må tenke seg godt om.

- Man kan ikke la spillerne bestemme, men det er et godt poeng at han er ønsket. Hvis han fortsetter å gjøre det bra, og han ikke skulle få jobben, har ledelsen og den nye manageren alt å tape, sier han, og utdyper:

- Nå har de ikke lykkes med tidligere ansettelser, og nå ser det ut til at man har lykkes. Det er tidlig ennå, men hvis man går noe annet (enn Solskjær), vil det slå veldig uheldig ut.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer