United-stjerner i trøbbel etter veddemål med Ferguson

Granskes av FA.

(Dagbladet.no): Et internt veddemål med sjefen kan sette en spiss på arbeidsdagen for mange av oss. Men når arbeidsplassen er Premier League, er det forbudt.

Det kan bli en dyr lærdom for de franske Manchester United-stjernene Patrice Evra og Louis Saha. Sammen med Mikael Silvestre skal de ha veddet med sin skotske manager Alex Ferguson om utfallet av kampene mellom Frankrike og Skottland i EM-kvaliken i fjor, skriver Daily Mail.

Skottland vant 1-0 både hjemme og borte.

Men det engelske fotballforbundet (FA) tillater ikke at spillere, trenere eller ledere spiller penger på kamper de er involvert i.

Fletcher sladret

Veddemålene ble kjent gjennom et intervju med den skotske United-spilleren Darren Fletcher i puppebladet Zoo Magazine.

- Han (Ferguson) var fornøyd da Skottland slo Frankrike. Han vant en slump penger fordi han veddet med alle de franske gutta - Patrice Evra, Louis Saha og Mikael Silvestre. De så på ham som om han var litt sprø, så de var villige til å vedde hva som helst. Men han lo sist, siden vi klarte å slå dem to ganger, fortalte Fletcher.

Ferguson var naturlivis ikke involvert i kampene, og har dermed ikke gjort noe galt selv. Bortsett fra at han kanskje har satt spillerne sine i en knipe.

TAPTE VEDDEMÅL: De franske United-spillerne Louis Saha og Patrice Evra veddet mot sjefen om landskamper de selv spilte. Det har de ikke lov til. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
TAPTE VEDDEMÅL: De franske United-spillerne Louis Saha og Patrice Evra veddet mot sjefen om landskamper de selv spilte. Det har de ikke lov til. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

Kan oversendes til Fifa

Saha kom inn som innbytter på Hamden Park i Glasgow. Evra var ubenyttet reserve både der og på Parc des Princes i Paris. I Frankrike var Saha i den franske bruttotroppen, men ble satt på tribunen under kampen.

Silvestre deltok ikke i noen av kampene, og har dermed heller ikke brutt FA-reglene.

En talsmann for FA sier forbundet vil sanksjonere mot aktører i forbundets ligaer dersom det bevises at de har veddet på kamper de selv har deltatt i eller kunnet påvirke utfallet av.

- Kommentarene det dreier seg om antyder at flere Manchester United-spillere veddet med Alex Ferguson om en landskamp de spilte, i strid med reglene. Vi vil granske uttalelsene fra Darren Fletcher, men denne saken kan også bli oversendt til Fifa, ettersom de aktuelle kampene var landskamper, og til Uefa som arrangør av turneringen, sier FA-talsmannen ifølge Daily Mail.

United-stjerner i trøbbel etter veddemål med Ferguson
LO SIST: Alex Ferguson tenkte neppe på at han satte Louis Saha (t.v.) i knipe da han vant veddemålet om landskampene.