United-stjerner med TV-boikott

På grunn av bilder som dette.

(Dagbladet.no): Verken Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy eller noen av de andre United-stjernene ville la seg intervjue om Fa-cuptrekningen mot Liverpool foran TV-kameraer i går.

Årsak: United-stallen har innført en ukes boikott av alle britiske tv-kanaler, skriver Daily Telegraph. Protesten startet etter kampen mot Wolves i FA-cupen søndag.

Vist gang på gang

Manchester U-stjernene misliker sterkt at Gary Nevilles feiring av seieren mot Liverpool i serien forrige helg har rullet gjentatte ganger over TV-skjermene den siste uka.

Bildene viste United-veteranen i ekstase, kyssende på klubblogoen og med ville bevegelser i retning Liverpool-fansen på tribunen.

Det er akkurat de scenene Neville risikerer bøter og utestengelse for. 30-åringen avviste i går skyld og får egen høring, etter at det engelske fotballforbundet torsdag siktet ham for farlig framtreden.

Dommer Mike Riley la ikke merke til Nevilles oppførsel ved kampslutt, men valgte å ta med Nevilles feiring i kamprapporten da han hadde sett England-backens oppførsel på video.

Ville bare skjedd med United?

STOLT OG GLAD: Gary Neville er ikke bare Manchester United-spiller, han er en innbitt United-fan. Begge foto: Scanpix/Reuters
STOLT OG GLAD: Gary Neville er ikke bare Manchester United-spiller, han er en innbitt United-fan. Begge foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Hvis Neville finnes skyldig i høringen med FA mister han mest sannsynlig cupkampen mot Liverpool 18. februar.

- Du blir fanget i øyeblikket, og ja, i et par sekund går du bananas, sa Neville om episoden.

Manchester United-sjef Alex Ferguson mener det er TV-bildene og presseomtalen i etterkant som har ført til at Neville ble siktet. Skotten mener FA aldri ville brydd seg dersom backen spilte for en annen klubb enn United.

- Det er absolutt ingen sjanse for det. FAs disiplinærkomité reagerer bare når pressen skriver om det, sier Ferguson.

• Din kommentar: Hvem taper mest på en TV-boikott, United eller TV-kanalene?

SIKTET: Feiring som denne mot motstandernes supportere truer sikkerheten, mener FA.