BOT: Manchester United straffes for brudd på antidopingreglene. I tillegg straffes Phil Jones og Daley Blind individuelt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOT: Manchester United straffes for brudd på antidopingreglene. I tillegg straffes Phil Jones og Daley Blind individuelt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

United straffes etter brudd på antidopingreglene i Europa League-finalen

Manchester United straffes med en bot på 10.000 euro og to kampers suspensjon for Phil Jones etter brudd på dopingkontroll-reglene i europaligafinalen.

Det skriver TV 2 , som viser til en pressemelding fra UEFA mandag.

United, som slo Ajax 2-0 i europaligafinalen i mai, må betale boten på rundt 93.000 kroner fordi utvalgte spillere ikke kom raskt nok til dopingkontroll etter kampslutt.

Samtidig straffes både Daley Blind og Phil Jones individuelt. Jones må stå over to kamper i Europa og får i tillegg en bot på 46.000 kroner. Han skal ha kommet med fornærmende kommentarer mot en dopingkontrollør, i tillegg til at han skal ha vist mangel på respekt for dopingkontrollprosedyren, skriver TV 2. Blind bøtelegges for ikke å ha møtt til dopingkontroll så raskt som mulig.

United sikret seg en billett til kommende sesongs mesterliga gjennom å vinne europaligaen. Det ble kun 6.-plass i Premier League i 2016/2017.

(NTB)