United styrer mot rekordinntekt - til tross for fiaskosesong

Leverer utenfor banen.

KAN GLISE... LITT: Manchester United trøbler sportslig, men utenfor banen leverer storklubben varene.Her ved manager Louis van Gaal. Foto: Jason Mitchell/IPS/REX/Shutterstock
KAN GLISE... LITT: Manchester United trøbler sportslig, men utenfor banen leverer storklubben varene.Her ved manager Louis van Gaal. Foto: Jason Mitchell/IPS/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Manchester United trøbler sportslig, men utenfor banen leverer storklubben varene.

Fredag ettermiddag presenterte klubben regnskapet for 3. kvartal i regnskapsåret 2015/16. Tallene viser at Manchester United ligger an til å bli den første britiske fotballklubben som når en årsinntekt på 500 millioner pund, noe som tilsvarer drøyt 5,9 milliarder norske kroner.

Til sammen mener klubben at de vil ende regnskapsåret med samlede inntekter mellom 500 og 510 millioner pund, selv hvis laget ikke tar seg til neste års mesterliga.

Reduserer gjelden Lukrative avtaler med Adidas og Chevrolet skal ha mye av takken. Kommersielle inntekter har økt med 37,7 prosent, TV-inntekter har en økning på 28,1 prosent, mens inntekter fra kampdag går opp med 16,9 prosent. Totalt forbedres driftsresultatet med 30 prosent, og klubbens mye omtalte gjeld er redusert med 9,2 prosent.

- Regnskapstallene viser nok en gang at Premier League er verdens mest populære liga. Når vi ser tilbake på sesongen, er vi fornøyd med at en ny gruppe med unge spillere har igjen har vist vår fantastiske evne til å utvikle egne spillere, sa klubbdirektør Ed Woodward på presentasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer