United-supportere ble slått med batonger av politiet

Stygge scener før Uniteds kamp mot Marseille.

TUMULTER: Det oppstod tumulter da Manchester United-supportere ble tvunget inn i en hall før kampstart i Marseille. Foto: Twitter / @NorthernCasual
TUMULTER: Det oppstod tumulter da Manchester United-supportere ble tvunget inn i en hall før kampstart i Marseille. Foto: Twitter / @NorthernCasualVis mer

(Dagbladet): • Marseille - Manchester United 0-0

Manchester United beholdt nullen, men fikk ikke med seg et ønsket bortemål mot et hardtarbeidende og defensivt kompakt Marseille-lag.

Men det var tumultene mellom bortesupporterne og fransk politi før og etter kampen som fikk med oppmerksomhet etter kampen.

Fransk politi tok alle bortesupporterne inn i en stor hall før kampen, og store deler av de tilreisende supporterne slapp ikke inn på stadion før en halvtime allerede var spilt.

- Alle ble plassert i en diger hall før de ble sluppet inn på stadion, som en gjeng med kyr. Så ut som det skulle blusse opp noe tidligere, men har gått bra - etter det jeg har sett, skrev United.no-redaktør Jon Martin Henriksen i en SMS til Dagbladet.

Etter kampen skriver Henriksen at en bekjent av ham ble angrepet med tåregass av politiet.

- Engelsk kompis av meg slått og angrepet med tåregass. Tyrkisk politi en fryd i forhold - og da er det ille, skriver Henriksen på sin Twitter-profil.

Slått med batonger Ifølge TV2-ansatte Jan Henrik Hansen, som også var i Marseille, slo politiet rolige supportere med batonger da de lurte på hvorfor de ikke fikk slippe inn på stadion..

- Da vi kom til stadion skulle vi løse inn billettene, men før vi kom så langt ble vi geleidet av politiet inn i en stor hall rett ved stadion. Det var masse politi der, og rundt 1000 supportere.

- Vi skjønte ikke hva vi skulle der, og folk begynte å spørre politiet hva som skjedde, men ingen av de franske politifolkene kunne engelsk. Istedenfor begynte politiet å slå rundt seg mot dem som stilte spørsmål, og folk begynte å løpe, sier Hansen til TV 2 Sporten.

- En mann jeg så ble presset opp til veggen og deljet løs på med batonger, bare fordi han protesterte fordi uskyldige mennesker ble banket opp.

Han har ikke opplevd maken tidligere.

- Det var det verste jeg har sett. Det var helt vilt. Politiet gikk rett og slett amok, sier han.

Kjedelig Drøye tyve minutter etter kampstart slapp supporterne inn, og fikk se Manchester United sikre et rimelig godt utganspunkt til returmøtet på Old Trafford.

- Det var ikke en fin kamp å være tilskuer til, sier Sir Alex Ferguson etter kampen.

Det var langt mellom mulighetene, og kampen foregikk stort sett på midten av banen der spillerne arbeidet hardt for å bryte ned motstandernes forsvar.

Darren Fletcher kom nær da han testet keeper Steve Mandana i den første omgangen, men sisteskansen var raskt nede og hindret scoring.

Marseille kom imidlertid nærmest da Anyew skjøt hard inn foran mål etter timen spilt. Brandao klarte nesten å tuppe ballen i mål, men kom litt for sent og United slapp med skrekken.

Hjemmelaget har nå spilt over 500 minutter Champions League-fotball uten å slippe inn mål, men står ovenfor en tøff oppgave når de gjester Old Trafford om to uker.

Foto: Twitter / @Northern Casual
Foto: Twitter / @Northern Casual Vis mer