Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-supportere bløffet om Doffen

Ironisk stunt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er silly season i Premier League, med stadige rykter om alskens storklubber og stjernespillere.

Manchester Uniteds norske supporterklubbside kan norske supportere lese at Kristofer Hæstad blir presentert som ny United-spiller på en pressekonferanse onsdag, sammen med Spurs-kjøpet Michael Carrick.

Bare tøys, selvsagt.

Reporter Øyvind Stople Sivertsen, reporter for fansida, forklarer overfor Dagbladet.no at «nyheten» ble publisert i rein ironi over alle spekulasjonene om klubben.

Sivertsen henviser til den britiske søkemotoren Newsnow.co.uk, der et falskt rykte om Hæstad er blant de aller mest leste av alle United-nyhetene. United-reporteren mener opphavsmannen til saken er norsk, og skapte ryktet for å vise enkelt det er å få direkte vås inn i avisspalter og nettsider.

- Det er en morsom kar på et debattforum som har gjort sport av å se hvor lett mange rykter når fram. Derfor tok vi med det, sier Sivertsen.

- Dere synes det er morsomt?

- Jeg synes selv det er morsomt, selv om vi tidligere i dag har fått mailer med spørsmål om det er sant. Vi i United.no ble enige om å ta det med. Fra vårt synspunkt er det ingen tvil om at dette er ironi, sier Sivertsen.

image: United-supportere bløffet om Doffen

Den norske supporterklubben har 25 000 medlemmer per i dag, en nedgang på 5000 fra Ole Gunnar Solskjærs glanstid i 1999.

- Kanskje det blir flere igjen med Solskjær tilbake i spill. Og når Doffen kommer, humrer Sivertsen.

For ordens skyld: Hæstad er hardbarket United-fan og hadde sikkert ikke hatt noe mot å flytte til Manchester U, hvis han skal forlate Start.

HETT RYKTE: Brukere av en søkeportal i Storbritannia har sprengklikket seg inn på et falskt rykte om Kristofer Hæstad, Start-juvelen.
PRESSEKONFERANSE I MORGEN: En sommerhumoristisk United.no-redaksjon valgte å inkludere rykter om Doffen de vet ikke er sanne.