United-supportere raser mot klubben

Manchester United har tirret på seg de aller mest lojale supporterne. Nå går supporterklubben ut og hudfletter klubbledelsen for å ha satt opp prisen på sesongbiletter.

Prisen på sesongbilletter øker med 10 prosent på Old Trafford, et stadion som kan ha opp til 67.500 elleville tilskuere på kamp. Men nå frykter supporterforeningen at framtidens fans ikke vil ha råd til å gå på kamp lenger.

– Framtidens generasjoner med fans merker at det blir vanskeligere og vanskeligere å gå på kamp jevnlig. Da jeg var tenåring på 1980-tallet hadde jeg råd til å dra på kamp hver uke. Jeg er helt sikker på at det ikke er tilfellet i dag, sier Jules Spencer, som leder Manchester United Supporters Association til BBC.

Kunngjøringen av prisøkningen på sesongbillettene kom samtidig som klubben fortalte at den sliter økonomisk, og at man ikke ser for seg noen bedring i økonomien de neste årene.

– Dette gjelder ikke bare de unge. Det blir vanskeligere for meg og de andre supporterne å bla opp 500-600 pund for en sesongbillett, sier Spencer.

LYKKELIGERE TIDER: Manager sir Alex Ferguson feirer en derbyseier med supporterne. Nå er fansen irriterte. Foto: SCANPIX/REUTERS
LYKKELIGERE TIDER: Manager sir Alex Ferguson feirer en derbyseier med supporterne. Nå er fansen irriterte. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer