Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League

United-syn skremmer

Over 24 000 tomme seter på Old Trafford da Manchester United spilte mot Astana i Europa League.

GLISSENT: Flere av de øvre seksjonene på Old Trafford var folketomme i går kveld. Foto: NTB scanpix
GLISSENT: Flere av de øvre seksjonene på Old Trafford var folketomme i går kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Astana 1-0

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United holdt på å gå på ei skikkelig blemme mot Astana i Europa League i går kveld. Men så dukket unggutten Mason Greenwood (17) opp i det 73. minutt og sørget for 1-0.

Så da var alt greit. Eller? Nei, ikke helt. Og langt derifra.

Tilskuertallet på 50 783 er i norsk målestokk meget bra. Men i Manchester-målestokk er det elendig, noe som skaper reaksjoner i England. Old Trafford har en kapasitet på 74 879 tilskuere. Det betyr at over 24 000 seter sto tomme.

- Ingenting oppsummerer Uniteds fall så godt som kampen mot mesterne fra Kasakhstan. Det var nok av tomme seter på Old Trafford, og bare 230 av dem var fylt med Astana-fans, som hadde tatt turen på 500 mil fra Kasakhstan, skriver Daily Mail.

- Old Trafford besto av tomme, røde seter. Flere supportere valgte å bli hjemme framfor å se de unge spillerne mot laget fra Kasakhstan. Det offisielle tilskuertallet var 50 783. Det var rundt 8000 færre enn det tidligere laveste tallet i Europa League, skriver The Sun.

Også på sosiale medier er reaksjonene sterke. Flere bemerker billettprisene - på alt fra 30 til 50 pund - og at dette ikke var verdt pengene for å se «reservelagsfotball».

Solskjær forsøker å bygge opp et nytt United tuftet på unge, sultne gutter. Men for mange ble settingen rar i går kveld. Naturligvis skulle United vært i aksjon tirsdag eller onsdag - i Champions League - for et fullsatt Old Trafford. Men dette er realiteten denne sesongen. Og tydeligvis var det ikke mange turister i Manchester i går.

Derfor henger minst en fjerdeplass i Premier League høyt. En plass blant topp fire - eller seier i Europa League - vil gi spill i Champions League neste sesong.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt uttalte i forbindelse med kampen at Europa League har liten betydning for storklubbene, med mindre de vinner turneringen. Han antar at Solskjær vil toppe laget når det «drar seg til» i turneringen.

Greenwood stjeler overskriftene i de engelske avisene i dag. 17-åringen var 170 dager yngre enn den store George Best da han scoret sitt første mål i Europa. I fjor scoret han 30 mål på 29 akademikamper for United. Dette var hans første mål i en tellende kamp for United. Og han har allerede fått sin egen sang:

«Mason Greenwood, he is dynamite, he scores them with his left, he scores them with his right.»

Melodi: David Bowies «Starman».

Manchester United spiller mot West Ham borte søndag.

Europa League
Manchester United11001-03
AZ Alkmaar10102-21
Partizan Beograd10102-21
Astana10010-10
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media