United-talent fikk 43 mill. i erstatning

Sir Alex vitnet i rettssaken.

(Dagbladet.no): Ben Collett var kanskje United-akademiets største talent da en grusom takling endte den lovende karrieren og knuste drømmen om å funkle sammen med stjernene på Drømmenes Teater.


Nå er han tilkjent historiske 43 millioner kroner i erstatning i Londons høyesterett, skriver
BBC.

Den endelige erstatningssummen vil også omfatte pensjonspenger,renter på forventet lønnsinntekt og vil bli endelig avklart i oktober.

Brakk beinet på to steder

Collett kom til United som niåring og debuterte på reservelaget som 18-åring i 2003.

Da startet marerittet.

En takling fra Middlesbroughs Gary Smith brakk beinet til supertalentet på to steder og spilleren kom seg aldri tilbake på fotballbanen.

Gary Smith og Middlesbrough har erkjent ansvar for skaden og erstatningen vil betales av klubbens forsikringsselskap.

United-talent fikk 43 mill. i erstatning

Både sir Alex Ferguson og Gary Neville har vitnet i saken.

-Flott innstilling

- Jeg syntes Ben viste et fantastisk fokus og en flott innstilling til å jobbe hardt. Dette er kvaliteter som gir enhver spiller en stor sjanse i fotballen, sa Ferguson i en tidligere høring.

Den mektige og beundrede skotten er imponert over Colletts arbeid etter at drømmen om Old Trafford måtte skrinlegges.

- Holdningene hans var fantastiske og det var trist å se ham komme tilbake og prøve så hardt. Vi visste vel da at han ikke hadde noen mulighet til å komme tilbake på banen, men han er et eksempel til etterfølgelse for andre unge spillere som blir skadet, sier Ferguson.

Skal studere engelsk

Dommeren la i kjennelsen vekt på at Collett hadde imponert både trenere og spillere i United inntil skaden satte en stopper for karrieren.

Nå planlegger 23-åringen å studere engelsk ved universitetet i Leeds.

VITNET: United-manager sir Alex Ferguson vitnet i rettsaken som endte med at Middlesbrough må betale minbst 43 millioner kroner for å ha ødelagt karrieren til stortalentet Ben Collett. Foto: Nigel Roddis/REUTERS
VITNET: United-manager sir Alex Ferguson vitnet i rettsaken som endte med at Middlesbrough må betale minbst 43 millioner kroner for å ha ødelagt karrieren til stortalentet Ben Collett. Foto: Nigel Roddis/REUTERS Vis mer

- Han er intelligent og det er helt klart at han vil vise den samme hengivenheten ovenfor studiene sine som han viste fotballen, sa dommer Justice Swift.