Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-talent fikk utrolig beskjed

For to år siden sa legene til Max Taylor (20): «Du har kreft.» Verden raste sammen, men Manchester United-talentet kjempet seg tilbake. Nå kommer en ny opptur: Klubben forlenger kontrakten.

FORNYET TILLIT: Max Taylor er klar for et nytt år i Manchester United. Foto: NTB scanpix
FORNYET TILLIT: Max Taylor er klar for et nytt år i Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

Manchester United har forlenget kontrakten med midtstoppertalentet Max Taylor. Det forteller klubben på sin hjemmeside.

Taylor har vært på det menneskelige bristepunktet de to siste åra. I november 2018 ble han diagnostisert med testikkelkreft. Han måtte gå på cellegift, og karrieren var høyst usikker. Men han har kjempet seg tilbake.

FIKK KREFT: Max Taylor måtte gjennom en knalltøff cellegiftkur.
FIKK KREFT: Max Taylor måtte gjennom en knalltøff cellegiftkur. Vis mer

Taylor er i U23-troppen. Det er laget der de beste etter hvert får prøve seg på A-laget.

20-åringen var tilbake på trening i september i fjor, etter den knalltøffe kampen mot kreften. Som en hyggelig gest tok Ole Gunnar Solskjær ham med til Kasakhstan da United møtte FC Astana i Europa League i november. Flere unggutter fikk prøve seg, men det endte med 2-1-tap.

Siden januar har Taylor vært utlånt til Stalybridge Celtic, et lag i Manchester-området. Men nå bekrefter United at de vil satse på unggutten i alle fall ett år til.

- 20-åringen, som har vært i Manchester United siden 2014, har gått med på å forlenge kontrakten med ett år, melder klubben.

- Taylor har spilt seks kamper for United i Premier League 2 denne sesongen. I januar ble han utlånt til Stalybridge Celtic, og der har han fått smake på seniorfotballen, heter det videre.

United ligger på andreplass i Premier League 2, tre poeng bak West Ham. Ligaen er stoppet, på samme måte som resten av fotballen i England, på grunn av coronaviruset.

At Manchester United forlenger med Taylor, er et signal om at klubben ser noe den håper kan bli bra der framme.

ALLE TIDERS SJANSE: Max Taylor (nummer to fra venstre) var blant unggutta som ble med Manchester United til Astana i november da laget spilte i Europa League. Foto: NTB scanpix
ALLE TIDERS SJANSE: Max Taylor (nummer to fra venstre) var blant unggutta som ble med Manchester United til Astana i november da laget spilte i Europa League. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til BBC har Taylor fortalt om de sterke følelsene da han fikk kreftbeskjeden i 2018.

- Det var surrealistisk. Vi (han, moren og stefaren) så på hverandre og tenkte: «Har han (legen) akkurat sagt det? At jeg har kreft?» Spesialisten sa at alle cellene i testikkelen måtte tas ut. Moren min brøt sammen umiddelbart. Jeg var så satt ut at jeg gråt ikke. Jeg gikk ut av klinikken og tenkte: «Herregud.»

Han fortsetter:

- Du hører ordet kreft. Hva vil skje? Hva blir det neste? Vil jeg kunne spille fotball igjen? Vil jeg overleve? Dette var spørsmål jeg stilte meg igjen og igjen.

Om cellegiftskuren sier han:

- Den første natta var det verste. Jeg skjønte at det ville bli ni tøffe uker.

DORULL: Zulay Pogba, kona til Manchester United-stjerna Paul Pogba, prøvde seg nylig på dorull-utfordringen på Instagram. Det gikk ikke etter planen. Vis mer

José Mourinho var trener i Manchester United da klubben ble rystet av kreftnyheten.

- Det var et sjokk for alle. En veldig hyggelig gutt, som er svært profesjonell.

Nåværende manager, Ole Gunnar Solskjær, var full av lovord da Taylor var tilbake i fjor høst:

- Det er en fantastisk historie, å se han komme tilbake. Jeg møtte Max veldig tidlig etter at jeg fikk jobben. Å se reisen hans tilbake til full trening - og hvordan han har taklet det - det er noe han alltid vil ha med seg.

Nå er unggutten belønnet med kontraktsforlengelse. Det er fortsatt uklart når fotballen i England kommer i gang igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!