Luke Chadwick til Dagbladet:

United-talent mobbet: - Magen vrengte seg

Luke Chadwick (39) ble ansett som et stortalent i Manchester United, men plutselig var det utseendet hans alt dreide seg om. Til Dagbladet forteller han om mobbing fra Gary Lineker og om påfølgende mentale utfordringer.

BLE MOBBET: Luke Chadwick var ansett som et stort Manchester United-talent. Men i stedet fikk han mer oppmerksomhet for utseendet enn prestasjonene på banen.

 Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Luke Chadwick var av mange spådd til å bli den neste store Manchester United-spilleren. Han var mannen som skulle etterfølge stjerner som David Beckham, Paul Scholes og Ryan Giggs.

Han fikk sin Manchester United-debut av Sir Alex Ferguson i 1999 som 18-åring. Men den tida var ikke bare hyggelig for Chadwick. Han følte seg blant annet mobbet av den engelske fotballstjerna Gary Lineker og programleder Nick Hancock, som kommenterte Chadwicks utseende på satireprogrammet «They Think It’s All Over» på BBC.

Det ga stjerneskuddet en solid selvtillitsknekk.

- Å få det på landsdekkende TV og i media, så visste jeg ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg trodde det var noe galt med meg. Det påvirket meg så mye, og jeg var for flau til å si noe imot dem. Jeg holdt alt på innsida og sa aldri hvordan jeg hadde det på den tida, sier Chadwick til Dagbladet.

- Folk sa stygge ting

Han sier videre at han fokuserte på det som skjedde på fotballbanen, for han var åpenbart et godt fotballtalent. Men han ble stadig plaget av mobbing av utseende.

- Vi er i ei tid da mange er mer åpne og snakker mer om følelser. Og det er en god ting, men det er viktig at unge lærer mye om seg selv på lik måte som de lærer om andre ting på skolen, sier engelskmannen, som fikk fire kamper for U18-landslaget og 14 kamper for U21-landslaget til England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer