United taper ikke med Rooney på banen

- Viktigst at laget vinner.

• Følg Boro - United direkte kl. 14.30

(Dagbladet.no): Wayne Rooney har spilt 22 seriekamper og åtte Champions League-kamper for Manchester United denne sesongen. Ingen av dem har endt med tap.

Det eneste tapet han har vært med på var cupnederlaget mot Portsmouth.

- Det viktigste for meg er å vinne ting for laget. Jeg er ikke så opptatt av min egen statistikk som ubeseiret for å være helt ærlig, sier Rooney til News of the World.

Men det er selvsagt en sammenheng. For om Rooney får slippe flere skadeproblemer og spille resten av sesongen, vil det trolig bety både Premier League- og Champions League-troféer om han forblir ubeseiret.

- Hvis vi går gjennom sesongavslutningen uten tap, har vi store sjanser til å vinne ligaen, konstaterer Rooney.

- Deilig å score igjen

Rooney har fått kritikk for en periode med måltørke, men nå ser det ut til å ha løsnet igjen. Han innrømmer at han selv var litt bekymret, men ikke veldig.

DEILIG I ROMA: Wayne Rooney scoret Manchester Uniteds andre mål i den imponerende borteseieren mot Roma i Champions Leauge-kvarten. Foto: Ettore Ferrari, EPA/Scanpix
DEILIG I ROMA: Wayne Rooney scoret Manchester Uniteds andre mål i den imponerende borteseieren mot Roma i Champions Leauge-kvarten. Foto: Ettore Ferrari, EPA/Scanpix Vis mer

- Som spiss vil du alltid score, så det var deilig å få et par mål mot Aston Villa og igjen mot Roma, sier han.

En som ikke har vært bekymret, er manager Alex Ferguson, som ifølge Manchester Evening News serverte et verbalt lyskespark til Rooneys kritikere i forrige uke, før målene begynte å komme igjen:

- Jeg håper han spiller like dårlig resten av sesongen.

Premier League gjevest

United-manageren roste arbeidsinnsatsen til Rooney etter Roma-kampen, og mente målet var en fin belønning.

- Men jeg har ikke sett noen forskjell på ham etter scoringene, for jeg synes han har vært i veldig, veldig bra form uansett. Han kommer seg i scoringsposisjoner og gjør løp som får ham i slike posisjoner, så han har gjort alt riktig. Kanskje han trengte litt tur, men hovedsaken er at han ikke har gjort noe feil, sier Ferguson.

I dag spiller United borte mot Middlesbrough, en kamp som kan ta dem enda et steg nærmere ligatittelen. Og for Wayne Rooney er Premier League det aller gjeveste å vinne.

- Det er noe jeg har fulgt med på hele livet, jeg dro på kamper og så på Everton da jeg var yngre. Så Premier League er fortsatt det største for meg, sier 22-åringen.

United taper ikke med Rooney på banen

• Følg Boro - United direkte kl. 14.30

UBESEIRET: United har ikke tapt noen av de 22 ligakampene Rooney har vært på banen denne sesongen. Her runder han Scott Carson og setter inn ett av sine to mål mot Aston Villa.